HEROJ:Sportista donirao koštanu srž i završio karijeru (VIDEO)

Američki student, atletičar Kameron Lajl (21), odlučio da spase život potpunom strancu iako je znao da će morati da prekine uspešnu karijeru bacača kugle

  • 2

Američki student sa Univerziteta Nju Hempšir Kameron Lajl (21) jedan je od najboljih mladih američkih atletičara u "bacačkim" disciplinama, ali je rešio da prekine svoju karijeru kako bi bio donor koštane srži.

Lajl je na završnoj godina fakulteta i spremao se, polako, za profesionalce, ali mu je jedan poziv promenio život, jer je to bio poziv u pomoć.

NIJE SE DVOUMIO NI TREN

Pošto je prijavljen kao donor koštane srži, još pre dve godine rečeno mu je da je mogućnost da bude donor jedna u pet miliona, jer je toliko mali procenat poklapanja sa drugim čovekom, koji mu nije rođak. Međutim, dobio je poruku da može nekome da spase život.

- Kada su me pozvali i pitali da li bih bio donor, jer moja koštana srž poklapa sa momkom koji je bolestan od leukemije,rekao sam, naravno da hoću. Znao sam da je gotovo sa atletikom - rekao je Kameron Lajl.

I naravno, nije oklevao nijednog trenutka, jer život osobe o kojoj nije znao ništa, sem da je u pitanju 28-godišnjak na samrti, bio mu je važniji od ličnog uspeha. Kod davanja koštane srži mora se prekinuti sa svim fizičkim aktivnostima, a pogotovo sa teškim treninzima kakve je Kameron upražnjavao i to na nekoliko meseci.

SVE JE PROŠLO U REDU

Međutim, on o tome nije razmišljao. Otišao je u Boston, dopustio hirurzima da mu velikom iglom iz kosti kuka izvade koštanu srž, koja je odmah data čoveku sa leukemijom. Pozdravio se sa sportom i - zagrlio život. Svoj, ali i tuđi.

- Sve je prošlo u redu. Vredelo je. Da mogu da uradim ponovo, uradio bih- rekao je Kameron Lajl, koji je na brojne komentare da je postao svetli primer samo rekao da je "zahvalan Bogu na prilici da nekome pomogne.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA