Mančester siti otpustio Roberta Manćinija!

Poraz protiv Vigana u finalu FA Kupa očigledno je bila ''kap koja je prelila čašu''

  • 0

Doskorašnji menadžer Mančester sitija Roberto Manćini očigledno je platio danak gubitku titule i porazu od Vigana u finalu FA Kupa jer su čelnici ''građana'' odlučili da okončaju saradnju sa italijanskim stručnjakom tačno na godišnjicu od osvajanja titule i pobede protiv KPR-a prethodne sezone.

Na zvaničnom sajtu kluba navodi se da je ovo bila teška odluka za upravu, ali da je posle razočaravajuće sezone to bio logičan izbor.

- Robertovi prethodni rezultati stoje iza njega i on ima veliko poštovanje mene, vlasnika kluba šeika Mansura kao i uprave kluba za sve što je učinio za ove poslednje tri i po godine. Obezbedio nam je titulu posle 35 godina suše i želim da mu se lično zahvalim za njegovu posvećenost klubu i nastavak prijateljstva - rekao je predsednik Kaldon Al Mubarak.

Privremeni menadžer Sitija biće doskorašnji pomoćnik Italijana Brajan Kid, koji će sedeti na klupi poslednja dva meča kao i na predsezonskoj turneji u SAD.

Prema navodima britanskih medija, jedan od glavnih kandidata da nasledi Manćinija u klubu jeste trener Malage Manuel Pelegrini.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA