Ivanović protiv Matića u borbi za trofej!

Ekipe Čelsija i Benfike večeras odlučuju kome pripada trofej lige evrope

  • 0

U finalu Lige Evrope u Amsterdamu sastaće se ekipe londonskih „plavaca“ i ekipe iz Lisabona, a ovaj duel biće i sudar dva srpska internacionalca Branislava Ivanovića i Nemanje Matića.

Obe ekipe su sezonu počele u Ligi Šampiona ali su zbog loših igara u grupnoj fazi sreću morali da potraže u „utešnoj“ Ligi Evrope.

Čelsi bi posle pehara Lige šampiona, prvog koji je ikada donesen u London, mogao da osvoji trofej Lige Evrope. Tada bi postao tek četvrti klub koji je osvojio sva tri klupska takmičenja pod okriljem UEFA. To su do sada uradili samo Juventus, Ajaks i Bajern.

Prošle godine Čelsi je u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona u Lisabonu slavio sa 1:0, a u revanšu u Londonu sa 2:1. Međutim ovo će Londonskoj ekipi biti četvrto finale ove sezone pošto su prethodno izgubili ona u Komjuniti šildu, Superkupu Evrope i Svetskom prvenstvu za klubove.

Lisabonski klub je već jednom bio u finalu ovog takmičenja, 1983. godine, kada je tadašnji Kup UEFA osvojio drugi londonski klub Totenhem. Ipak, i Benfika ima dobar razlog da se pozove na tradiciju pošto je drugi, i za sada poslednji kup u evropi osvojila 1962. godine upravo u Amsterdamu.

Za Benfiku će večeras najverovatnije igrati srpski internacionalac Nemanja Matić koji je u sezoni 2009/2010. igrao u Čelsiju.

Večeras u 20:45 počinje finalna utakmica Lige Evrope.

(Telegraf/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA