Đoković pregazio Dolgopolova!

Novak je po izuzetno lošoj podlozi pobedio Ukrajinca sa 6:1,6:4 i plasirao se u osminu finala Mastersa u prestonici Italije. Berdih naredni rival

  • 0

Srpski teniser Novak Đoković  pregazio je  Aleksandra Dolgopolova sa 6:1,6:4 u meču trećeg kola na Mastersu u Rimu. Meč je trebalo da počne u podne ali je počeo sa zakašnjenjem zbog kiše u prestonici Italije.

Novak će u četvtfinalu igrati protiv Tomaša Berdiha, koji je pobedio Južnoafrikanca Andersona.

Prvi set najbolji svetski teniser je protiv upornog Ukrajinca prelomio u trećem gemu, kada je prvi put oduzeo servis protivniku. Na kraju je bilo 6:1 za lagan uvod u verovatno novu pobedu.

Prvi set je obeležila skandaloza podloga! Najbolji svetski teniser je morao da nekoliko puta čeka "grabiljanje" šljake, jer je podloga, očigledno usled kšovitog i vlažnog prepodneva postala nemoguća za igru.

U drugom setu, Nole je odmah je došao do tri vezane brejk lopte, iskoristio je greške Dolgopolova za 1:0 a zatim je nastavio niz, ali se  ukrajinski teniser dobro držao i uspeo da smanji na 3:2.

Od tada je Dolgopolov zaigrao opuštenije i dosta je namučio Novaka, što je rezultiralo dvema brejk šansama, ali se srpski teniser odbranio za 4:2. Nakon toga igralo se gem za gem a Đoković je imao svoj servis na 5:4 koji je iskoristio i završio meč u velikom stilu.

Đoković i Ukrajinac su se do sada sastajali dva puta a u oba dosadašnja međusobna meča dobio je Novak – na US openu 2011. bilo je 7:6 (16-14), 6:4, 6:2, a prošle godine u Monte Karlu rezultat je glasio 2:6, 6:1, 6:4.

Nakon pobede Novak se potpisao na kameri televizije koja je prenosila meč napisavši "Bon đorno Roma" (Dobar dan Rime)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA