BEKAM U PENZIJI: Pogledajte 65 najlepših golova "zlatnog dečka" engleskog fudbala! (VIDEO)

Iako su u Pari Sen Žermenu hteli da ga zadrže, Dejvid Bekam je zaključio da je došao pravi trenutak za povlačenje, dok još igra na visokom nivou

  • 0

Proslavljeni engleski fudbaler Dejvid Bekam objavio je da se povlači po završetku sezone. Svega nekoliko dana posle najave penzionisanja legendarnog menadžera Mančester junajteda Aleksa Fergusona, koji ga je afirmisao kao igrača, Bekam se odlučio na isti korak.

Po završetku angažmana u američkoj MLS, vremešni fudbaler (38 godina) u januaru je potpisao za Pari Sen Žermen. Prebogati šeici ne bi žalili para da ga zadrže, ali Englez, koji je parisku platu uplaćivao u dobrotvorne svrhe, zaključio je da je bilo dosta.

- Zahvalan sam Pari Sen Žermenu što mi je pružio mogućnost da nastavim, ali osećam da je sada pravi trenutak da završim karijeru, dok još igram na najvišem nivou - rekao je Bekam, a prenosi BBC.

- Da mi je neko rekao dok sam bio dečak da ću igrati i osvajati trofeje za klub koji sam odmalena voleo, Mančester junajted, nastupati za reprezentaciju Engleske više od 100 puta i biti član još nekih najvećih svetskih klubova, rekao bih mu da fantazira. Srećan sam što sam ostvario snove - izjavio je Bekam.

Englez je sa Mančester junajtedom osvojio triplu krunu 1999, Ligu šampiona, Premijer ligu i FA kup i izabran je iste godine kao drugi u glasanju za Zlatnu loptu iza Brazilca Rivalda. Ukupno je šest puta sa Junajtedom bio prvak Engleske, uz dva FA kupa i Interkontinentalni kup. Kao igrač Reala osvojio je titulu 2007, sa Los Anđeles Galaksijem osvajao je titule 2011. i 2012. Sa reprezentacijom nije imao toliko sreće, i sa njim i bez njega Englezi konstantno podbacuju na velikim takmičenjima.

Bekam će biti zapamćen kao jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca u istoriji "najvažnije sporedne stvari na svetu", a bio je specijalista i za kornere pošto je imao sjajan centaršut.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA