ŠOK U RIMU: Nole ispao u četvrtfinalu!

Srpski teniser poražen je od Čeha Tomaša Berdiha sa 6:2, 5:7,4:6 čime je završio takmičenje na Mastersu u glavnom gradu Italije

  • 5

Šok na Foro Italiku! Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u polufinale Mastersa u Rimu! Đoković je poražen od šestog tenisera sveta Čeha Tomaša Berdiha sa 6:2,5:7,4:6.

Kuriozitet je da je Đoković protiv Čeha do sada igrao 14 puta i samo jednom je izgubio, a ovo mu je drugi poraz.

Nole je propustio neverovatnu priliku da reši meč, jer je u drugom setu vodio sa 5:2, ali je tada usledila furiozna igra Berdiha, koji je vezao pet gemova i osvojio set, a zatim u trećem nastavio sa dobrom igrom.

Ključni momenat u trećem setu desio se u četvrtom gemu kada je Čeh napravio brejk i od tada je održavao prednost i trijumfovao.

Najbolji teniser sveta je ispadanjem u četvrtfinalu izgubio 180 bodova za ATP listu jer je prošle godine stigao do polufinala.

A SVE JE POČELO KAKO TREBA

Nole je odlično počeo set i, zahvaljujući dobrom servisu, poveo sa 2:1. Već u četvrtom gemu videli smo prvu prejk loptu koju Đoković nije iskoristio, ali jeste iz trećeg pokušaja za 3:1 na samom početku.

Odlično je srpski teniser odigrao na svoj servis i poveo sa 4:1. Berdih smanjuje na 4:2, ali najviše zahvaljujući fer - pleju Đokovića koji je, na već dosuđen aut, pozvao sudiju koji je ustanovio da je bila linija.

To nije pokolebalo prvog reketa sveta koji je vrlo brzo osvojio svoj servis i, posle još jednog brejka, poveo sa 6:2.

U drugom setu Đoković je nastavio da kontroliše igru ali nije uspevao lako da slomi otpor protivnika. Obojica igrača su uzimali gemove na svoj servis a Berdih je igrao jako dobro, borio se.

KOBAN PAD ĐOKOVIĆA

Ali  naš as je tek u šestom gemu, uspeo da odigra fenomenalno stigne jednu dijagonalu i ostvari brejk i povede sa 4:2. Odmah zatim odservirao je Nole za 5:2 i došao nadomak pobede na servis rivala.

Ali, tada kreće rapsodija Čeha, koji vezuje tri gema za redom od čega i jedan na servis Đokovića i stiže do 5:5. Međutim, nije Berdih tu stao. Iskoristio je pad u igri Đokovića i veza još dva gema za 5:7 i osvajanje seta.

Treći set počeo je prekidom serije osvajanja gemova Berdiha a naš  as je poveo sa 1:0. Međutim, bio je to samo bljesak, jer  loša igra prvog reketa sveta se nastavila i dalje. Čeh je ubrzo izjednačio a zatim napravio brejk i odmah osvojio svoj servis za velikih 3:1 u drugom setu.

Nastavio je Berdih da teroriše Noleta, da ga ubija servisima i vinerima i ne retko je osvajao gemove sa nulom, odnosno bez izgubljenog poena.

Češki as je osigurao brejk u šestom gemu i poveo sa 4:2. Od tada pa nadalje svaki teniser je uzimao poene na svoj servis a Đoković je bio blizu brejka ali nije uspeo i Berdih je lagano priveo meč kraju i pobedio treći set sa 6:4.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA