ATLETIKO OSVOJIO KUP KRALJA! Pobeda nad Realom posle 14 godina! (VIDEO)

Atomski fudbal se igrao u Madridu, ali je na kraju slavio Atletiko rezultatom 2:1 posle produžetaka. Epske šanse, isključenja Murinja i Ronalda, koškanja između dve klupe... svega je bilo na "Santjago Bernabeu"!

  • 0

Potpuno lud meč odigrali su madridski velikani u finalu Kupa Kralja! Trofej španskog kupa pripao je fudbalerima Atletika, koji su posle 120 minuta herojske igre savladali Real 2:1!

"Jorgandžije" su našle pravi trenutak da prekinu crnu seriju protiv "kraljevića" od gotovo 14 godina bez pobede nad gradskim rivalom! Usput su ih ostavili bez ijednog trofeja ove sezone!

Više desetina hiljada navijača na stadionu "Santajgo Bernabeu" gledalo je fantastičan meč dva madridska rivala, koji su pokazali na najbolji mogući način koliko žele (makar) ovaj trofej.

Real je poveo rano - u 13. minutu je najbolji igrač ekipe Kristijano Ronaldo glavom plasirao loptu u mrežu posle kornera i oduševio veći deo stadiona. Ubrzo je usledila poruka navijača Madrida, koji su razvili transparent "Kosovo je Srbija".

Sve je bolji fudbal igran u nastavku, a sjajni Atletiko nije posustajao, naprotiv. Uspeo je da izjednači golom Dijega Koste u 35. minutu. Asistirao mu je Falkao, koji je prethodno na majstorski način umakao dvojici igrača Reala.

Kada je sudija dao znak za početak novih 45 minuta, otpočela je još žešća borba na obe strane. Prštale su neverovatne prilike - Real je prvo imao stativu, a na odbijenu loptu je blizu eterca natrčao Ozil, silovito šutnuo, ali je na gol liniji skinuo defanzivac Huanfran. Nekoliko minuta kasnije, stativu je pogodio Ronaldo, koji od tog trenutka postaje jako nervozan.

Nervoza je zapravo ušla u sve aktere, ali je nešto tanji sa živcima bio Real, koji je za devet minuta prikupio četiri žuta kartona. Isključenja je bilo, ali na klupi - trener domaćina Žoze Murinjo poslat je van terena zbog naglog reagovanja na sudijske odluke i tako pstavio klupu svom pomoćniku.

Interesantno je da za 90 minuta nije bilo nijedne jedine izmene ni na jednoj strani!

Kako promene rezultata nije bilo do isteka zaustavnog vremena, usledili su produžeci. Ušli su friški Di Marija umesto Modića, Arbeloa umesto Koentraa i Iguain umesto Benzeme, a trener Dijego Simeone je ipak odlučio da ostavi iste igrače u dodatnom vremenu.

Ispostvilo se da je to bila odlična odluka! Njegovi igrači su i dalje bili borbeni, dok je Real polako posustajao. Šok za navijače kraljevskog kluba je usledio kada je Miranda u 98. minutu na asistenciju Kokea poslao mrežu iza Dijega Lopeza!

Do kraja produžetka, sreća je potpuno okrenula leđa Realu, a usput je na golu stajao Kurtoa. Di Marija je krenuo u prodor i na drugoj strani dodao Ozilu koji je sa same ivice peterca  šutirao, ali je talentovani golman ekspresno reagovao, skinuo ovaj zicer i sačuvao pobedu protiv Reala, podsetimo, prvu posle 14 godina.

Senku na finiš utakmice bacio je Ronaldo, koji je nesportskim startom zaradio direktan crveni karton u 114. minutu, posle čega je usledilo koškanje između dve klupe. Za to vreme, neko od navijača je tvrdim predmetom pogodio golmana Atletika Kurtoe, zbog kog je završio na zemlji!

Pokušala je klupa Reala da izvrši pritisak da sudija svira neopravdano penal, ali je samo Di Marija dobio žuti karton, iako su pojedini sa klupe kraljevskog kluba upali na teren!

Ništa to nije vredelo očajnoj ekipi Žozea Murinja, koja je imala ambicije da osvoji dvostruku titulu i Ligu šampiona... Atletiko je izdržao sve nalete i potom zasluženo slavio i osvojio nacionalni kup, deseti u klupskoj istoriji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA