Vojvodina u ABA ligi - iznenadili i sebe i Mega Vizuru!

Košarkaši iz Novog Sada zasluženo slavili protiv drugoplasirane ekipe ASL-a sa 88:85 i tako stekli nedostižnu prednost nad Radničkim u borbi za Jadran

  • 0

Kakvo slavlje u Novom Sadu! Pobedom protiv Mega Vizure u gostima rezultatom 88:85 (25:20, 25:18, 16:25, 12:22) košarkaši Vojvodine su i teoretski obezbedili plasman u ABA ligu naredne sezone, drugi put u istoriji. Novosađani su neočekivano završili na četvrtom mestu Agroživ Super lige ispred Radničkog, koji je ove sezone bio i učesnik fajnal-fora.

Najefikasniji na meču bio je dvojac Vojvodine Zeković sa 21 i Kalinić sa 16 poena. S druge strane, Drča je takođe ubacio 16 koševa, dok se Marjanović zaustavio na 15, uz čak deset skokova.

Već od samog početka gosti su dali do znanja da je njihova želja za regionalnom ligom mnogo veća nego Megina u borbi za drugo mesto i bolju poziciju na kraju lige ispred Crvene zvezde.

Posle prvih deset minuta igre gosti su, zahvaljujući Zekoviću, imali pet poena prednosti (25:20) koja je do kraja poluvremena narasla na ''velikih'' 12 razlike −50:38,  uz sjajnu igru Zekovića, koji je poluvreme završio sa 18 poena.

Mega je u nastavku ''stisla gas'' i pokazala zašto se nalazi na visokom drugom mestu. Vrlo brzo su smanjili zaostatak na ''prihvaljivih'' sedam poena, ali je Voša ponovo zaigrala nešto bolje i na kraju trećeg perioda imali plus 13 − 76:63.

Kada je Mega na dva minuta pre kraja, poenima Micića, izjednačila na 83:83, činilo se da će gostima iz Novog Sada ABA liga samo biti nedosanjani san. Bobi Marjanović i Luka Drča su, u tom trenutku, bili tvorci mogućeg preokreta.

Vojvodina je vrlo brzo vratila prednost, ali je Mega ponovo došla do egala − 85:85.

Ipak, gosti su u poslednjem minutu uspeli da postignu tri poena (Marković dva, Kužeta jedan) i zasluženo osvoje četvrto mesto i plasman u ABA ligu.

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA