''Prijateljska'' goleada Sitija i Čelsija, od 0:3 do 4:3 (VIDEO)

''Građani'' i treći put ove sezone savladali aktuelnog prvaka Evrope, ovoga puta u sklopu turneje ostrvskih klubova po Americi

  • 2

Utakmicom u Sent Luisu fudbaleri Mančester sitija i Čelsija započeli su sedmodnevnu američku turneju. Kao i oba puta ove sezone u prvenstvu, ''građani'' su bili bolji i zasluženo su slavili, na veliku radost publike, u neverovatnoj goleadi - 4:3.

Sama završnica ovog meča i te kako je podsetila na meč između Sitija i KPR-a prethodne godine kada su ''nebeskoplavi'' iz Mančestera u poslednjim trenucima meča stigli dva gola prednosti i osvojili dugo očekivanu titulu.

Samo, za razliku od ''rendžera'' koji su imali 2:1 do samog kraja, Čelsi je, pola sata pre kraja, imao 3:0. Sjajno je osvajač Lige Evrope otvorio meč i, uprkos boljoj igri Sitija u prvom delu, golovima Dembe Ba, Aspilikuete i Oskara vodio sa 3:0.

Momenat koji je verovatno preokrenuo meč jeste Benitezova ideja da promeni golmana u 61. minutu kada je sjajnog Čeha zamenio Blekmen, koji je već u prvom napadu po ulasku u igru izvadio loptu iz mreže posle šuta Havija Garsije. Samo dve minute kasnije Džeko je svojim prvim golom na meču najavio preokret koji je potvrdio drugim golom u 85. minutu.

Kao i protiv KPR-a, Džeko je bio taj koji je doneo izjednačenje, a za potpuni preokret pobrinuo se defanzivac Sitija Mika Ričards golom u nadoknadi vremena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pasha

    24. maj 2013 | 16:57

    Bilo je Bosanca i Hercegovca na stadionu koliko želiš,St Louis 100.000 Bosanaca

  • Aco

    24. maj 2013 | 10:46

    Koja namestaljka da se uzmu pare za prelaz 2-1

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA