Poraz Partizana, Jug u finalu Lige šampiona! (FOTO)

Mlada ekipa crno-belih nije uspela da napravi podvig, iako je pružila jak otpor favorizovanim Dubrovčanima i preostaje joj borba za treće mesto

  • 2

U polufinalu fajnal-fora Lige šampiona,  vaterpolisti Partizana  poraženi su od Juga 7:8. Dubrovčani su konstantno bili u prednosti, crno-beli su samo u dva navrata stizali do egala, 1:1 i 6:6, veći kvalitet hrvatske ekipe došao je do izražaja, ali mladi tim Partizana nema čega da se stidi, pružio je sve od sebe, a da je bilo malo više sreće možda je rezultat mogao da bude povoljniji.

Dubrovčani su tako stekli priliku da se u subotu bore za četvrtu titulu kontinentalnog šampiona.

Možda je iznenađenje što nije bila veća poseta, severna tribina bazena na Banjici tokom utakmice ostala je poluprazna.

Viđeno je mnogo velikanana vaterpola, Igor Milanović, Rafa Agilar selektor Španije, trofejni trener Ratko Rudić, Petar Porobić, Filip Filipović, predstavnici LEN-a i drugi.

TOK MEČA

Dubrovčani su prvi poveli golom Janovića iskoristivši igerača više. Nešto kasnije Mandić je izjednačio preko Mandića takođe u situaciji sa igračem više. Prva četvrtina pripala je, ipak, Jugu golom Boškovića.

U drugom periodu Jug je brzo stekao dva gola prednosti 3:1, pa 4:2, a vaterpolisti crno-belih slabo su koristili igrača više, samo dva gola iz šest situacija do tog momenta i da Soro nije sjajno branio Dubrovčani bi možda stvorili nedostižnu prednost. Golove za Jug postigli su Bušlje i Dobuda, dok je Dedović bio strelac za Partizan.

Treća četvrtina donela je veću  efikasnost, Partizan je preko Vica smanjio na 4:3, odmah je uzvratio Marković i Jug je ponovo imao dva gola prednosti. Mitrović je zatim smanjio, ali Bošković diže prednost na 6:4.

Crno-beli u završnici perioda prilaze na gol zaostatka drugim pogotkom Dušana Mandića, imali su priliku i za izjednačenje, ali nisu je iskoristili.

Prilika za izjednačenje propuštena je i početkom završne deonice. Potom je došlo do prekida kada je isključeni Mandić nešto ranije ponovo ušao u igru. Prekid kao da je koristio crno-belima, Miloš Ćuk donosi izjednačenje 6:6, da bi kada je napad već isticao Ivović spektakularnim golom ponovo doneo prednost hvatskoj ekipi 7:6.

Kada je Janović iz peterca povisio na 8:6, a Partizan propustio napad, činilo se da je sve rešeno, ali Rackov smanjuje, Partizan se odbranio sa igračem manje posle spornog isključenja, promašio napad, pa ponovo sačuvao gol i potom krenuo u odlučujući napad za izjednačenje, ali lopta je izgubljena i Jug je potrošio vreme i plasirao se u finale.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA