NEVEROVATAN USPEH: Vaterpolisti Zvezde su šampioni Evrope! (VIDEO)(FOTO)

Vaterpolisti Zvezde savladali su u epskom finalu Lige šampiona Jug sa 8:7 i postali prvi put najbolji tim starog kontinenta

  • 9

Vaterpolisti Crvene zvezde novi su šampioni Evrope u vaterpolu pošto su sa 8:7 (2:2, 1:1, 3:3, 2:1) savladali dubrovački Jug. Neverovatan uspeh, prvi u istoriji kluba koji je nekoliko puta bio na dnu, doneo je fenomenalni Denis Šefik, golman koji je u finalu Lige šampiona začarao mrežu.

Pre svih, Denis je sa 14 odbrana nosio Zvezdu, koja je, bez obzira na to kakvi su uslovi bili u timu, dominirali od prvog do 32. minuta finala. Jug je, možda i skup najboljih pojedinaca na jednom mestu, ne kao Pro Reko, ali... Pobeda Zvezde je bez mrlje, a odbrana je još jednom pokazala koliko je važan segment u vaterpolu. Jug je do finala pobedio 13 utakmica. U Beograd je stigao bez poraza...

Zvezda je istrajala i kada su se sudije dvoumile, i kada je Jug poveo sa 6:5, posle tri uzastopna gola. Denis je vodio "crveno-bele" do šampionske titule, a za MVP turnira proglašen je Andrija Prlainović.

- Ovo je neverovatno. Ne mogu da budem pametan u ovim momentima, ali znam da su momci sve ovo zaslužili. Idemo sada da se radujemo - rekao je posle utakmice trener Dejan Savić.

U istoriju sprskog vaterpola ušli su: Šefik, Strahinja Rašović, Rađen, Ivošević, Milićević, Pijetlović, Avramović, Viktor Rašović, Ranđelović, Vapenski, Prlainović, Stojčić, Draksimović i trener Dejan Savić.

- Ovo je neviđena stvar. Za tri godine... Krenuli smo od nule. Ni iz čega, sa petnaestoro dece... Neverovatno. Ovo su stvari koje se retko kad dešavaju - skroz mokar je rekao Viktor Jelenić, prvi čovek tima.

Tribine bazena na "Banjici" su bile ispunjene kao na polufinalu, iako je prilično hladno. Na njima su i Ministarka sporta Alisa Marić, ali i reprezentativci u vaterpolu Gojko Pijetlović, Slobodan Nikić, Slavko Gak, Živko Gocić...

Počela je Zvezda Evro kampanju utakmicom sa dubrovačkim vaterpolistima. Počela i izgubila na "11. aprilu" sa 6:10. Izgubili su "crveno-beli" i na "Gružu" (5:10), ali su u finale Lige šampiona ušli maksimalno skoncentrisani, nošeni navijačima i Denisom Šefikom. Počela je Zvezda dobrom odbranom koja je "odsekla" strašne šutere Dubrovčana, ekipe koja je u dosadašnjem delu ovog takmičenja postigla više od 150 golova!

Posle prve deonice rezultat je 2:2.

Maksimalno skoncentrisani Denis Šefik spustio je "roletnu", ali, ruku na srce, odbrane i jedne i druge ekipe čine ogroman posao. Napad je sputan, pa nije ni čudo što smo posle 16 minuta videli samo po tri gola. Nikola Janović, crnogorski reprezentativac u redovima Juga, je dao dva gola.

Na poluvremenu je 3:3.

Furiozno je krenula u trećoj deonici Crvena zvezda. Posle samo dva minuta je povela sa 5:3, a onda je usledio period u kojem je Jug potpuno odaljio napadače. Dali su gosti tri vezana gola, a Nikola Janović je bio potpuno nezaustavljiv. Konačno, Strahinja Rašović je prekinuo seriju pa se u poslednjih osam minuta ušlo sa 6:6.

Povela je Zvezda sa 7:6 u prvom napadu u poslednjoj deonici... Šefik je GAZDA na bazenu. Odbranio je tri opasna šuta, a u napadu "crveno-beli" ne mogu preko centara ništa. Zato i gube loptu tri vezana napada. U periodu između šestog i trećeg minuta Jug je imao napad od dva minuta. Šefik, stativa i malo sreće vraćali su loptu Dubrovčanima, koji su tek posle isključenja napravili višak. Prednost je materijalizovao Miho Bošković - 7:7.

U sledećem napadu je Zvezda povela sa 8:7, a strelac je bio Avramović. Zvezdin igrač je sa desne strane uhvatio "na spavanju" golmana Juga, golmana koji je, bar po našem mišljenju, najslabija karika u neverovatno jakom Jugu. Ovo je bio i konačan rezultat.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Урош

    1. jun 2013 | 21:50

    МОМЦИ, ХВАЛА ВАМ ДО НЕБА!!!

  • Није Монтенегро већ јуначко Српско легло

    1. jun 2013 | 22:24

    Владари европе!

  • kide

    1. jun 2013 | 21:51

    A jok franjevci ce da ga osvoje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA