RADONJIĆ: Partizan je dominantno stigao do finala!

Trener košarkaša Crvene zvezde rekao je pred prvi derbi u finalnoj seriji KLS da je njegova ekipa tokom sezone bila u problemima, pa tako i sada, pošto je Boris Savović pod temperaturom

  • 0

U sredu počinje novi okršaj košarkaša Crvene zvezde i Partizana u pohodu na trofej šampiona Srbije. Crveno-beli imaju možda najbolju šansu da prekinu jedanaestogodišnju dominaciju Partizana, a uz varnice između dva kluba, izvesno je da nas očekuje neizvesna završnice košarkaške lige Srbije.

- Partizan je dominantno završio prvenstvo i izborio plasman u finale. To je ekipa sa velikim brojem reprezentativaca, domaćih i stranih. Mi smo tokom takmičenja imali kontinuiranih problema. I ovog puta Savović je pod temperaturom od sinoć, ali ćemo sutra da izađemo na parket i pokušati da pobedimo - rekao je trener Crvene zvezde Dejan Radonjić.

- Ne bih se bavio prognozama, jer je dosta mečeva odigrano ove sezone, i svaki sledeći će sigurno biti neizvestan kao i do sada.

- U derbiju nema favorita. Ne posmatram ja to tako. Razmišljam samo kako da svi damo sve od sebe i dođemo do povoljnog rezultata - rekao je Radonjić.

Košarkaši obe ekipe će nositi majice "Budimo sportisti" pre početka meča koji se igra u sredu od 19 časova u dvorani "Pionir".

SIMONOVIĆ: PRITISAK JE NA PARTIZANU!

- Jeste Jadranska liga bila važna, ali verujte mi da od početka sezone razmišljam samo o tituli prvaka Srbije - rekao je Marko Simonović.

- Zna se da derbi uvek nosi nervozu i velika očekivanja. Neće biti lako ni Partizanu ni nama. Oni su favoriti, imaju prednost domaćeg terena, završili su polufinalnu seriju protiv Vojvodine sa 2:0.

- Međutim, crno-beli za razliku od nas, imaju šta da izgube u ovom finalu, jer brane titulu. Mi samo treba da se okrenemo našoj igri, koja će sigurno biti različita od polufinala. Nema mnogo nepoznanica između nas, naše je da izađemo na teren, damo maksimum i nadamo se najboljem – ističe sjajni šuter „crveno-belih“..

Poslednji mečevi pokazali su da je tim iz Humske trenutno u boljoj formi.

- Evidentno je da su podigli nivo igre u odnosu na Kup i Jadransku ligu, ali mi u poslednjim mečevima nismo pokazali pravu formu. Nadam se, pre svega, našoj dobroj igri, a onda će rezultat sam doći. Da, taj prvi duel može dosta toga da prelomi. Mi u njega ulazimo rasterećeni, jer je na Partizanu pritisak da odbrani prednost domaćeg terena. Oni sutra mogu mnogo više da izgube nego mi - tvrdi krilni košarkaš Zvezde.

(P.M./B.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA