Partizan se igrao sa bledom Zvezdom! (VIDEO)

Najubedljivija pobeda ove sezone crno-belih nad večitim rivalom na startu finalne plej-of serije - 82:54 (23:16, 20:12, 17:20,22:6). Utakmici u "Pioniru" prisustvovali i nekadašnji asovi crno-belih Danilo Anđušić, Novica Veličković i Slavko Vraneš, kao i Viktor Troicki i Željko Obradović

  • 9

Košarkaši Partizana poveli su u finalnoj serija plej-ofa Agroživ Superlige pobedom u sedmom ovosezonskom večitom derbiju. Crvena zvezda je ubedljivo savladana rezultatom 82:54 (23:16, 20:12, 17:20,22:6).

Crno-beli su žargonski rečeno potpuno izdominirali, pogotovo u prvom poluvremenu u ispunjenom "Pioniru". Šuterski su bili dobro raspoloženi i koristili su to što Zvezda uopšte nije imala igru veći deo meča.

Dragan Milosavljević odigrao je najbolju partiju u crno-belom dresu do sada, pošto je meč završio sa 28 poena i šest skokova. Sledili su ga Vladimir Lučić sa 19, Dejan Musli i Davis Bertans sa po deset koševa. Na drugoj strani, najviše se istakao Raško Katić sa 19 poena, a pratio ga je Demarkus Nelson sa deset i Majkl Skot sa osam. Kapiten Igor Rakočević i dalje oseća posledice povrede, pa je postigao samo tri poena.

Gotovo šest minuta bezidejna Zvezda nije postigla koš iz igre. Za to vreme je Partizan brzim napadima gradio razliku 10:0, uz tri efektna zakucavanja Lučića i Milosavljevića. Bek crno-belih je do kraja prvog dela igre imao 13 poena, a cela Zvezda 16!

Tek su Nelson i Simonović sa dve trojke malo trgle Zvezdu da umanji prednost protivnika, ali nije uspela da bilo kako zapreti crno-belima, koji su svojom zonom potpuno dominirali u odbrani, ostaviviši protivnika da šutira, i to vrlo bezuspešno.

Do svog 16-og poena stiže u drugoj četvrtini Milosavljević novom trojkom, i nova serija Partizana se nastavila do čak 18 poena razlike. Jedino su na drugoj strani Katić i Rakočević postigli koševe za skoro sedam minuta igre. Katić je bio jedina svetla tačka, a nekakvu nadu je doneo i Majkl Skot brutalnim zakucavanjem.

Ipak, Partizan bez problema održava svoju razliku do odlaska na odmor - 43:28.

Usledio je Zvezdin "blickrig" koji smo ove sezone često gledali na otvaranju drugog poluvremena - koševima Subotića, Nelsona, Savovića i Katića nanizalo se 11 poena i prišlo na svega četiri poena zaostatka, koliko je lopti za to vreme izgubio Partizan. Seriju prekida Lučić i do daha ponovo dolazi Partizan sa serijom 7:1.

Konačno je na parketu bila nešto ravnopravnija borba jer je Zvezda uspevala da drži priključak, ali su trojke Milosavljevića i Bertansa i poeni Muslija opet doneli dvocifrenu prednost crno-belima 60:48 pred odlučujuću deonicu.

Posle nesportske lične greške nad Subotićem, Zvezda je izvukla samo jedan poen. Šut za tri nije išao, u serijama promašaja su bili Katić i Simonović u pokušajima za dva, pa Partizanu nije bilo teško da održava razliku na pet minuta do kraja. Potom je usledila serija crno-belih od 13:0 i najveća prednost od maksimalnih 28 razlike, koja će umnogome da zabrine Zvezdinog trenera Dejana Radonjića. Još gore, u poslednjoj deonici crveno-beli su ubacili svega šest poena.

Skoro čitav hram košarke je bio obojen u crno-belu boju, a navijači su od samog starta počeli sa vređanjem protivnika. Najviše uvreda ''primio'' je nekadašnji centar Partizana Raško Katić kao i pomoćni trener Milan Gurović koji se konstantno nalazi na udaru ''grobara''.

Utakmica je srećom protekla bez većih incidenata (ako ne računamo ustaljenja vređanja aktera utakmice), ali treba napomenuti da su sudije Dragan Nešković, Uroš Nikolić i Saša Maričić dovezeni vozilom MUP-a, jer su tražili zaštitu zbog pretnji njihovim porodicama.

Među gledaocima su bili bivši asovi Partizana Danilo Anđušić, Novica Velikčković i Slavko Vraneš, srpski teniser Viktor Troicki, tekvodistkinja Milica Mandić, kao i proslavljeni košarkaški trener Željko Obradović.

Sledeća utakmica je na programu u petak od 19 sati, takođe u "Pionru", a domaćin je Crvena zvezda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Presretac

    5. jun 2013 | 20:13

    Verujem da ti je mnogo tesko :-)))) a tek prva utakmica....joj kako cemo da vas guzimooooooooo!!!!!

  • MikiGrobar

    5. jun 2013 | 20:53

    Nabila ih stoka!

  • GNS

    5. jun 2013 | 21:47

    Kad ganci krenu da pricaju o sudijama, zvezda joooooj...gazi boraniju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA