BREJK PARTIZANA: U preokretu crno-beli pobedili Zvezdu, pobeda ih deli od nove titule

Košarkaši Crvene zvezde ispustili 13 poena prednosti, a trojkom Bertansa 19 sekundi pre kraja najavio slavlje crno-belih navijača - Zvezda - Partizan 69:71

  • 5

Košarkaši Partizana su u super zanimljivoj završnici drugog meča finala šampionata slavili pred 5.500 Zvezdinih navijača napravivši brejk i ogroman korak ka osvajanju 12 uzastopne titule. Crvena zvezda - Partizan 69:71 (22:16, 21:17, 11:19, 15:19).

Početak utakmice, bar oni uvodni minutu pripali su crno-belima. Imali su kontrolu, a Zvezda je ponovo očajno šutirala. Prekršaji i slobodna bacanja "držali" su ih igri sve dok zbog svađe Rakočević i Musli nisu dobili po tehničku. Partizan nije materijalizovao visinsku prednost i činjenicu da Zvezda ima samo iskusnog Katića, koji može da igra ispod koša. Partizan u prvih 20. minuta nije pogodio trojku! Crno-beli nisu imali ni skok u napadu, a Zvezda je uspevala da u koš pretvori sve što je mogla. Sredinom druge deonice izabranici Dejana Radonjića poveli su i sa 13 poena, ali je razliku izgubila u 36 minutu, kada je Vesterman izjednačio na 59:59.

Onda se igralo "na nož"... Samo 19 sekundi pre kraja Bertans je pogodio trojku (68:66) i bilo je jasno da će Zvezdi biti teško da izbori produžetak. Sada su oni u velikom problemu, a košarkaši Duška Vujoševića mogu da se spremaju za 12. uzastopno slavlje.

Dvorana: Pionir.

Gledalaca: oko 6.500.

Sudije: Ilija Belošević, Milivoj Jovčić, Uroš Obrknežević (svi Beograd).

Crvena zvezda:

Đokić, Subotić 2, Rakočević 7 (1/7 iz igre, -4 ind), Mitrović, Lazić, Simonović 17 (5/7 za tri), Milovanović, Savović 13 (10sk), Katić 17 (3sk, 5iz), Radivojević 4, Nelson 9 (6sk, 8as, 5iz), Skot.

Partizan:

Andrić, Lovernj 7, Milutinov 2, Vesterman 4, Gordić 9 (4iz), Lučić 7, Milosavljević 9, Bogdanović 11, Gagić 6, Musli 3, Đekić, Bertans 13 (6sk).

Ovde možete pratiti tok utakmice...

Zakucavanjem Dragana Milosavljevića počelo je u "Pioniru". Više od 5.500 gledalaca, gotovo 98 odsto crveno-belih navijača, što i ne čudi, na početku može da vidi mnogo angažovaniju igru izabranika Dejana Radonjića.

Imao je Partizan 5:1, a Zvezda opet tri minuta nije dala koš iz igra. Iako ovo finale, osim prestiža, ne donosi ništa obe ekipe su rešene da ne izgube. Obe ekipe su do petog minuta izašle iz bonusa, a sudije su u 4. minutu dale po tehničku grešku Dejanu Musliju i Igoru Rakočeviću.

Trojkom Marka Simonovića Zvezda je povela sa 8:7, ali su crno-beli veoma brzo, preko Vladimira Lučića, ponovo poveli. Zvezda očajno šutira. Partizan opet preko 50 odsto... Zvezdu u igri drže slobodna bacanja. Njih su za prvih deset minuta crveno-beli šutirali. Partizan do samog kraja nije uspeo da uspostavi igru sa ili preko centara. Nije mogao jer je Zvezda igrala sasvim dobro odbranu, iako na raspolaganju ima samo jednog iskusnog centra - Raška Katića.

Duško Vujošević je dugo igrao sa tri visoka igrača... Leo Vesterman je u 9. minutu napravio treću ličnu! Pred kraj deonice Zvezda je uspela da dođe do 18:14.

KRAJ 1. ČETVRTINE

Brzom igrom i posle dve izgubljene lopte Zvezde Partizan je uspeo serijom od 6:0 da dođe do 22:24. Međutim, tada počinje period kada crno-beli imaju "prazan hod". U oba pravca. Usput, Duško Vujošević dobija tehničku zbog prigovora (14. min).

Zvezda to koristi i serijom 13:2 dolazi do 37:24. U periodu loše igre Partizana Vujošević je igrao bez plejmejkera. Tečnost je izgubljena, a Zvezda je nalazila načine kako da pobedi razne varijante zonskih odbrana. Marko Simonović je pogodio tri trojke, bez promašaja, ali je sveukupno šut i dalje ispod 50 odsto. Partizan do poluvremena nije imao skok u napadu (Zvezda četiri), ali ni trojku - 0/3 (Zvezda 3/6)! Crveno-beli su upisali devet asistencija, skoro duplo više nego što su imali u celoj prvoj utakmici.

POLUVREME

Partizan je ponovo bolje počeo deonicu. Zvezda je upropastila četiri vezana napada, a kada su došli na minus od šest poena (40:46) crno-beli su se ispucavali sa svih pozicija. Neprecizno, pa se rezultat dugo nije menjao. Prvu trojku su crno-beli dali u 23. minutu, a u tri minuta nastavka imali su tri ofanzivna skoko. Gordić je trojkom vratio svoj tim u život (43:46).

Zvezda je za šest i po minuta dala samo šest poena! Lučić je u 24. minutu zaradio 4. faul, baš kao i Vesterman (25. min) posle tehničke greške zbog rasprave sa Savovićem. Naravno, i krilni igrač Zvezde je sankcionisan na isti način.

Zvezda je u trećem periodu izgubila kontrolu sopstvenog reketa, a ni u napadu nije briljirala. Više je "brljala". To su, uslovno rečeno, gosti, iskoristili i skroz se vratili u meč - 54:52.

KRAJ 3/4

Prva četiri minuta poslednje deonice košarkaši kao fudbal ili u najmanju ruku rukomet da su igrali... Rezultat je bio 2:0 za Zvezdu (56:52). Lovernj je uz "end 1" smanjio na 56:55.

Leo Vesterman, koji je do 36. minuta imao indeks -7 uspeo je da upiše prve poene, a na semaforu je pisalo 59:59! Sve se "vratilo na početak"... Usledila je super zanimljiva završnica u kojoj je Partizan bio smireniji i precizniji... Na kraju, posle preokreta Partizan pobeđuje sa 71:69.

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MikiGrobar

    7. jun 2013 | 21:06

    Vucic I covic I fmp arapi rusi pomoc drzaveeeee!!!!!!!!!

  • Petar

    7. jun 2013 | 21:39

    Krcun, miljanić, babarogić...

  • kiza

    7. jun 2013 | 21:40

    Pa g. Covicu ne moze se osvojiti titula preko noci. Mislili ste ako kupite Rakocevica i tri cetiri amera da ste resili problem. Ne ide to tako. Za titulu je potrebno vreme.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA