Janko otvorio "Tenisku akademiju Tipsarević"!

Srpski teniser se nada da će obučiti buduće šampiona na terenima na kojima je i sam počeo

  • 1

Teniser Janko Tipsarević otvorio je u sklopu Sportskog centra 11. april na Novom Beogradu tenisku akademiju, koja je počela sa radom još početkom maja. U zvaničnom saopštenju stoji da u sklopu "Teniske akademije Tipsarević" postoje tri otvorena teniska terena sa pratećim sadržajima, kao ikafić "Tipsi tajm".

Dnevni program sadrži pojedinačni i grupni rad s takmičarima, školu tenisa za decu svih uzrasta i tenisko zabavište.

- Celo detinjstvo proveo sam na ovim terenima i oni za mene imaju veliku sentimentalnu vrednost. Kao mali mislio sam da bi bilo lepo da imam svoj klub u kojem mogu da treniram koliko želim. Eto, dvadesetak godina kasnije, ta dečačka želja mi se ispunila. Nadam se da ćemo kroz takmičarski program koji razvijamo uspeti da odgajimo i nekog novog budućeg šampiona u obe konkurencije - rekao je Janko povodom otvaranja Akademije.

S takmičarskom kategorijom, decom mlađeg i starijeg uzrasta od osam do 18 godina, radiće četiri trenera, pod nadzorom direktora i koordinatora programa Akademije, Veljka Tipsarevića, Jankovog mlađeg brata Sve će, naravno,  nadgledati stariji brat.

- Lično ću maksimalno biti uključen u izradu koncepta programa i metodologije rada sa takmičarima, pre svega svojim znanjem, stručnošću i ličnim iskustvom - izjavio je Janko Tipsarević pre puta u Nemačku, gde će se pripremati za Vimbldon. Srpskog tenisera, takođe, očekuje i nastup na egzibicionom turniru u Londonu, zajedno sa Endijem Marijem i Žo Vilfredom Congom.

(Telegraf.rs / Izvor: Sportski žurnal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bracala

    11. jun 2013 | 12:16

    Malo ti je para pa uzmi od srpske dece. Sto smekeru ne otvoris akademiju u Nemackoj ili Engleskoj?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA