NELSON ZA TELEGRAF: Ostajem u Zvezdi, Evroliga je izazov!

I pored svih problema, uspeli smo da ostvarimo ciljeve koje ovaj klub dugo nije. Što se mene lično tiče, sezona je bila dobra

  • 2

Demarkus Nelson, jedan od najboljih odbrambenih košarkaša u Srbiji, ostaje u Crvenoj zvezdi još godinu dana! Znak uzvika je stavljen samo zbog prošlosti u kojoj se dešavalo da strani igrači tokom decembra odu na odmor u Ameriku i nikada se više ne vrate u Beograd. Setimo se i, na primer, Normana Ričardsona koji je osvojio Kup u Novom Sadu, a onda posle nekoliko nedelja otišao u Njujork i otvorio restoran.

Demarkus Nelson je prvi koji je odlučio da ostane, a opciju "plus jedan" otvorio je samo nekoliko sati posle izgubljene finalne serije.

- Da, ostajem u Zvezdi još godinu dana - potvrdio je za Telegraf Demarkus Nelson.

Da li, ako se evocira prošlost, koju sada možda i vi znate, ovakva odluka predstavlja logičan sled stvari ili hrabrost?

- Smatram da sam deo organizacije, tako da ni promena sastava ne može da promeni ono što sam upoznao. Znam kako klub funkcioniše, a u košarci su dolasci i odlasci sasvim normalna stvar.

Posle svega, možete li da rekapitulirate godinu provedenu u Zvezdi?

- Kada sam dolazio u Beograd, rečeno mi je da se pravi tim za osvajanje trofeja. To je bilo dovoljno pošto su se poklopile želje. Bio sam na to fokusiran. Osim u Evrokupu, došli smo u priliku da se u sva tri takmičenja borimo za naslov prvaka. Istina, tokom sezone smo imali dosta padova i uspona. Treneri su se menjali, igrači su se povređivali... I pored svih problema, uspeli smo da ostvarimo ciljeve koje ova organizacija dugo nije. Što se mene lično tiče, sezona je bila dobra. Sada, kada sam i dalje igrač Zvezde, želim da sve ponovimo i napravimo još koji korak napred.

Plasmanom u Evroligu stvari se dosta menjaju... Ponovo ćete morati da upoznajete saigrače?

- Za mene će igranje u Evroligi biti izazov, a ne pritisak. Igrao sam je. Igrao sam protiv najboljih i biće sjajna stvar za sve u timu i klubu da se takmičimo na najvišem nivou. Naravno, to će zahtevati još više rada i koncentracije, ali mislim da će svi koji budu tu biti svesni situacije.

- Ne znam kakve ideje imaju ljudi iz uprave, no mislim da će se mnogo toga znati u nekoliko sledećih dana, pre kraja sezone i odlaska na odmor. Pretpostavljam da će se praviti tim koji će biti kompetativan u svim takmičenjima - rekao je Nelson, dodavši da je zadovoljan ostankom jer se navikao na grad i ljude u Beogradu.

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA