Dnevnik košarkašica iz Francuske: Iz bračnih kreveta po prvu pobedu! (FOTO)

"Luda" družina košarkaških reprezentativki javila se po dolasku u Trelaze. Posle skoro pet sati vožnje od Pariza...

  • 0

Reprezentativkama Srbije, koje će od subote igrati na Evropskom prvenstvu, trebalo je skoro 12 sati da stignu na odredište, u živopisni grad Trelaze.

Srpske košarkaške gracije su u Francuskoj. Vesele i orne, javile su se Telegrafu za koji će redovno izveštavati sa prvenstva na kojem bi mogla da počne ženska košarkaška revolucija Srbije pod vođstvom selektora Marine Maljković.

Umorne od puta, nenaspavane i teških nogu jedva su čekale da se smeste u sobe i "protegnu" noge, pošto im je Marina Maljković, selektor, dala odmor od sat vremena.

Prva nam se javila Dajana Butulija...

"Uh, ogladnele smo... Ali moramo da čekamo...

Sve je počelo jutros oko 6 ujutru, a nismo se nadale da će put trajati ovoliko dugo. Iskreno, neko nas je prevario, rekavši da će put autobusom, od Pariza do Trelazea, trajati malo manje od pet sati. Rekoše nam da imamo dva-dva i po.

U avionu od Beograda do Pariza, čini mi se da su manje-više svi znali ko smo i šta smo. Iako smo nosili majice na kojima je pisalo Srbija, nigde nije bilo naznačeno da smo košarkašice.

Pilot je brzo odagnao svaku dilemu, pošto nam je, u ime osoblja, poželeo uspeh na KOŠARKAŠKOM Prvenstvu Evrope. Posle je i interesovanje znatiželjnih putnika malo splaslo. Više nas nisu ni gledali. Međutim, moram da priznam da su svi koji su imali hrabrosti da nam priđu poželeli uspeh.

One dosadne radnje na stranim aerodromima, pasošku kontrolu i carinu prošle smo brzo. Usledio je put, mislile smo za dva i po, ali... Nema veze, uspelo smo da vidimo neke zanimljive predele. Bar se nadam, pošto smo sve zaspale, kada smo saznale ružnu istinu o dužini putovanja.

Hotel je simpatičan... Mali, kao i grad u kojem se nalazi... Novo iznenađenje nas je čekalo u sobama... Opet ću morati da delim krevet sa Nevenom Jovanović! Imamo bračni... Nema veze, navikle smo nas dve još iz Partizana da delimo sve...

U petak počinje ono zbog čega smo došli... Prva utakmica je u subotu...", uvodni je raport Dajane Butulije.

Devojke prvi meč igraju u subotu protiv Velike Britanije. Meč počinje u 12.30 sati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA