RADMANOVIĆ OD ZVEZDE TRAŽI USLOVE KAO LEBRON: Jedan trening dnevno, i to samo šuterski! (VIDEO)

Zvezdino dete i igrač mnogih klubova u NBA veoma blizu povratka na Mali Kalemegdan, ali ne želi naporne treninge, već opušten odnos prema klupskim obavezama i dosta slobodnog vremena

  • 16

Zvezda se, po onome što se može čuti, nameračila da u svoj evroligaški tim za sledeću sezonu uvrsti i Vladimira Radmanovića. Njegov nastup u crveno-belom dresu pred 20.000 "delija" u beogradskoj Areni doveden je u pitanje, ali ne zbog novca.

Kako trenutno stvari stoje, pare nisu jedini problem na relaciji Crvena zvezda Telekom - košarkaš Čikago Bulsa.

Prema našim saznanjima, okvirni pregovori su već započeti, a više informacija očekuje se od ponedeljka u Beogradu. Međutim, kamen spoticanja mogli bi da budu Radmanovićevi zahtevi. Naime, 32-godišnji košarkaš ponikao u Crvenoj zvezdi i bukvalno želi status zvezde, tačnije, ispotavio je zahteve koje sebi mogu da priušte samo najbolji igrači u najjačoj ligi na svetu - NBA.

Pre svega, Radman ne želi da previše trenira, pa traži jedan trening dnevno, koji bi najčešće bio sastavljen isključivo od šuterskog dela. Nekadašnji reprezentativac traži i dosta slobodnog vremena, nalik na svoje mnogo slavnije NBA kolege.

Košarkaško znanje ovog momka je neosporno, fizičke mogućnosti takođe. Međutim, sporna je želja da Radman kao deo ekipe koju očekuje borba na nekoliko frontova u regionu i Evropi, slabo prati naporne treninge Dejana Radonjića, koji poseban akcenat stavlja na odbrambene zadatke.

- Videćemo kako će sve teći na pregovorima. Ne znam kako će Vlada biti primljen kod ostalih igrača, ako bude uživao status Lebrona Džejmsa. Treniram koliko hoću, manje više i kad hoću, s muzikom sam svuda... To slabo prolazi u Srbiji - slikovito opisuje situaciju oko pregovora srpskog vicešampiona i nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije izvor Telegrafa.

PEŠIĆ GA IZBACIO ZBOG BANANE

Vladimir Radmanović je bio jedan od najvećih aduta na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu 2002, ali je slabim odnosom sa Svetislavom Pešićem, put tadašnje Jugoslavije do svetskog trona gledao s klupe, a finale čak i sa tribina. Tome je prethodio sukob na polufinalnom meču protiv Novog Zelanda, kada je Pešićeve kritike ekipi za lošu igru ispratio jedući bananu.

Temperamentni Kari ga je momentalno izbacio iz reprezentacije, pa je na pobedničkom postolju umesto Radmana bio rezervista Aleksandar Smiljanić.

POLOMIO SE NA SKIJANJU, IZLAGAO LEJKERSE KOJI SU GA BRUTALNO KAZNILI

Još jedan problem s disciplinom imao je nekadašnji igrač Zvezde, FMP-a, Sijetla, Klipersa, Lejkersa, Šarlota, Golden Stejta, Atlante i Čikaga. Kao član "jezeraša" iz Los Anđelesa, gde je bilo zabranjeno bavljenje esktremnim i opasnim sportovima, uhvaćen je u laži prilikom objašnjavanja da je povredu ramena doživeo posle pada na ulici, a ne zbog vožnje snouborda u zimskom centru Park Siti u Juti.

Te 2006. žestoko je kažnjen, javno se izvinjavao svima u Lejkersima, a njegova "igra" bila je centralna vest dana u gotovo svim medijima Los Anđelesa.

Dobio je nadimak "Slalom Vlade".

Za kraj, setimo se rečenice koju je pre samo godinu dana izrekao Radmanović po pitanju povratka u Evropu.

- Evropa više nikad - rekao je prošlog maja, a zanimljiv je i jedan od glavnih razloga za takav stav.

- Nikada se ne bih vratito u Evropu da treniram dva puta dnevno. Istina je da sam postao malo razmažen, ali ovo je najbolja liga na svetu, najjače takmičenje i uslovi su najbolji. Zbog toga ne razmišljam o povratku - rekao je tada Vladimir Radmanović.

(S. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Staja

    14. jun 2013 | 21:16

    Ljomber...bio... ljomber ostao...

  • dking

    14. jun 2013 | 20:37

    Aj dovedite ga, usrećite nas :-) Igraće se Grobari sa ovom balerinom!

  • Pedja-pfc

    14. jun 2013 | 22:05

    I kilo banana svaki dan za majmunce!Dovedite ga obavezno,cirkus medrano se nastavlja....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA