VUJOŠEVIĆ: I Džajić je morao da pretuče Čovića

O Čoviću, Vučiću, Dačiću, mogućoj suspenziji, sponzorima, državi, Dukljaninu...

  • 13

Na vanrednoj konferenciji Duška Vuoševića u Klubu sportista na stadionu Partizana o svemu i svačemu. "Crno-belima" je dan posle osvajanja 20. šampionske titule, a 12. uzastopne blokiran račun, a obraćanje javnosti trofejnog trenera "crno-belih" krenulo je žestoko...

- Povod je pokušaj realizacije scenarija o davanju vremenske kazne meni i Nebojši Čoviću od strane direktorijuma lige KLS.

- Jasni su nam predznaci, kako se piše po novinama. Video sam po hitnosti listova i ostalih medijskih kuća koji su tražili da odmah naprave intervju sa mnom.

- Kreira se u javnosti da je zamalo izbegnut incident zbog mene i Čovića - počeo je pred beogradskim novinarima izlaganje Vujošević, očigledno iznerviran poslednjim dešavanjima u srpskoj košarci.

- Naš sukob nije lične prirode iako je primio tu stranu, ja se borim za interese Partizana jer sam predsednik JSD i trener KK Partizan i to ne običan, jer imam mnogo titula. Samim tim imam obavezu ponašanja, ali moram da štitim i klub.

Trener Partizana je u dahu nastavio...

- U ovoj zemlji nije moguće dobiti novac iz privatnog sektora jer se država mršti na takve stvari. Sponzori traže da ne kažemo da nam daju novac da im država ne bi pravila problem.

Znam da je država u teškoj situaciji, ali ako ne pomaže kroz poreske olakšice privatnike koji pomažu Partizan, ali i Crvenu zvezdu, onda ovo nije država svih građana.

KOJA JE FUNKCIJA NEBOJŠE ČOVIĆA?

- Vidim da Čović kaže da meni treba stati na put i poziva državu za to. Pa ja sam srećan što nisam uhapšen.

- Zna li neko njegovu funkciju? Predsednik mu je zet, a on je gazda. Šta njemu mogu da urade po kazni? Da mu zabrane da sedi u prvom redu. Da ne može da telefonom javlja šta treba da se radi. Zašto bi on bio kažnjen?

- Po povelji UN čovek ima pravo da priča ono što misli.

ČOVIĆ NAREDIO DA ZVEZDA POBEDI U KRAGUJEVCU!

- Već u Kragujevcu je Čović rekao da Zvezda mora da pobedi i van terena da bi osvojila trofej. Ja im čestitam na tom trofeju i načinu na koji su osvojili. On posle govori da je bio spreman da prekine treću utakmicu u finalu.

- Kad bi to uradio, desili bi se incidenti, a ko bi bio kriv - on i ja! A on nema funkciju nikakvu u košarci.

- Vidim da je Čović hteo da mi stane na put i srećan sam što me nisu uhapsili. Ako njega kazne vremenski to neće uticati na KK Crvena zvezda, a kad mene kazneto itekako utiče na klub. Čović nije kažnjavan ni za teže stvari. Nisu navijači ludi za legendom Čovićem nego samo ako su instruisani.

- Nas ne interesuje ko je na vlasti nego samo košarka. Bila je ta tuča sa Jurasom, na žalost niko nema kristalnu biografiju. A šta je sa Čovićevim incidentom iz 1999. kada je udario sudiju Ljucu? Ja sam se sa Čovićem šalio tokom sezone pa ga malo čačnem kao igračku, a on onda kmeči.

- U sportu ima dosta napetosti i bez mene i Čovića. Navijači nisu ludi za Čovićem, a neće ni zbog mene neko da radi svašta.

- Ja sam sa Čovićem ušao u sukob principijelno jer smatram da država mora da ima isti princip prema Zvezdi i Partizanu. Jer Partizan ima više titula i armiju navijača. Ja sam rekao državnim organima da nam obezbede pola budžeta Zvezde i ja bih bio zadovoljan.

- Sport je jedino mesto gde pobeđuje pravda i, ako se tu bude manipulisalo posredstvom visokih političara, neće nam biti dobro.

- Poveljom Ujedinjenih nacija imam pravo na slobodu mišljenja. Izvinjavam se za neprimerene izjave, preterao sam u nekim od njih. Ja priznajem samo sud partije, a oni neka donesu odluku kakvu hoće. Rekao sam, pao je 14. kilometar, ali Kadinjača neće pasti nikad - ponovio je Vujošević citat s početka sezone.

O BLOKADI RAČUNA

- Hoćemo da platimo, da nećemo, ne bismo ga prijavljivali već bismo se bavili utajom. Potreban je reprogram. Da bi se platio, treba da se dođe do neke cifre, ali ne kao za profitabilne kompanije.

- Ima tu dosta olakšica koje mogu da se daju ne samo Partizanu, već vidim i fudbalskom klubu Crvena zvezda.

- Na čelu Zvezde ja Džajić, pa eto, i on je morao da pretuče ovog čoveka.

Pogledajte parodiju na sukob čelnih ljudi Crvene zvezde!

Potrebne su olakšice za kompanije koje žele da pomažu i sponzorišu sport. Znam kako je bilo u Italiji, a naši su prepisali zakone iz Evropske unije od pre 30 godina.

Mora da se omogući metod da država bude zadovoljna da novac završi kod onih kojima treba i da igrači dobiju novac.

Ukoliko dođe do kazne, kako će Partizan reagovati oštro... Skupština je zakazana za 20. jun, a samo dan ranije je Skuptšina ABA lige. Partizan će pokušati da izdejstvuje pomeranje termina "domaće" sednice.

- Kazne se ne prenose na ABA ligu, samo za "Baba ligu". Mora malo da se šalimo. Reagovaćemo oštro, u nenormalnim situacijama normalna su nenormalna reagovanja - rekao je Vujošević.

MALO I O DAČIĆU

Nije trofejnom treneru jasno zašto se prvi čovek Zvezde toliko bavi navijačkim opredeljenjem premijera Srbije Ivice Dačića.

- Ne znam što Čović proziva Dačića! Prvo, Dačić ništa nije pomogao Partizanu. Kao, jedini je pošteni političar Vučić?

- Pravimo sprdnju od države. U svakoj zemlji je zabranjeno mešanje države u sport.

- I kakve su to priče da sam ja Dukljanin. Ja sam Jugosloven, Partizanovac i Beograđanin. Kao, pozitivno je biti Srbin, a negativno Crnogorac - završio je izlaganje Vujošević.

(D. S/S. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zocko

    14. jun 2013 | 14:50

    Ajde vise skini se iz medija majke ti.Ko tebe slusa?!

  • Lav

    14. jun 2013 | 15:09

    Drzavni projekat se gasi gospodine vujoseevicu. Da ste manje gepekovali ne bi van se desavale ovakve stvari. Covic trazi transparentnost, pa dajte mu je onda.

  • Nešo

    14. jun 2013 | 15:28

    To što Vujoševic radi nema nigde:hvatanje sudije za kragnu,zamahivanje bokserom prema sudiji,psovanje majke i pretnje sudijama da nece izaci zivi iz sale itd. Slicne gadosti koje doticni uspesno radi vise od 10 godina su svugde osim kod nas dovoljan razlog za krivicno gonjenje a najmanja kazna je doživotna zabrana obavljanja svih funkcija u košarci !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA