Uz haos na ulicama počinje Kup konfederacija! Vatra oko stadiona! (FOTO) (VIDEO)

Demonstranti žele da ukažu da će zemlja fudbala, sambe i kafe trpeti velike posledice zbog prekomernog trošenja novca na organizaciju dva velika takmičenja

  • 0

Dan pre početka petog Kupa konfederacija koji će večeras otvoriti domaćin Brazil i Japan, veliki neredi se šire u Braziliji gde lokalno stanovništvo oštrim protestima i paljenjem guma i sukobom sa policijom ističe nezadovoljstvo zbog prekomernog trošenja novca države za organizaciju Svetskog prvenstva 2014. godine i njegovog "mlađeg brata" Kupa konfederacija.

Ono što brazilski mediji javljaju jeste da se još veći protesti koji su počeli u blizini Nacionalnog stadiona organizovati i večeras kada se bude otvaralo "mini svetsko prvenstvo".

U Brazilu narod strepi da predstojeće prvenstvo neće doneti ništa zemlji osim dugova koji će morati da se otplaćuju. Cene izgradnje i obnove stadiona otišle su previše od prvobitno planiranih, dok se od dosta poslova što se tiče infrastrukture i odustalo.

Jedan od onih koji godinama govori o problemima koje će Brazil imati uoči Kupa konfederacija i Svetskog prvenstva jeste legendarni Romario.

- Ovo neće biti prvenstvo za brazilski narod - rekao je Romario, inače poslanik u brazilskom kongresu.

Takmičenje otvaraju Brazil i Japan u 21 čas po našem vremenu.

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA