KO JE ZLATNA DALMA: Mađarica udata za srpskog kanuistu, veslala sa Janićevom!

Reprezentativka Srbije u kajaku za dva dana je osvojila dva najsjajnija odličja na Evropskom prvenstvu u Portugaliji, a prethodno i zlato u svetskom Kupu. Odlučila je da nastupa za našu zemlju krajem prošle godine, pošto se udala za srpskog sportistu Dušana Ružičića

  • 1

Sa dva zlata u samo dva dana na Evropskom prvenstvu u Portugaliji, odnedavno srpska kajakašica Dalma Benedek Ružičić pokazala je da može da se vrati na šampionske staze.

- Presrećna sam zbog uspeha. Uprkos povredi ruke koju sam imala, smogla sam snage da izveslam trku najbolje što umem i kao nagrada za to stigla je zlatna medalja. Ne mogu rečima opisati kako se osećam - rekla je Dalma posle nove medalje.

Ovo joj je bio treći nastup iskusne kajakašice za našu zemlju. Dalma je na prvom svetskom Kupu ove sezone osvojla zlatnu medalju u disciplnini K-1.500 metara, a odličje osvojeno u Montemoro o Velju je drugo u njenoj karijeri u sprskim nacionalnim bojama.

U septembru prošle godine, 31-godišnja Dalma je, posle udaje za srpskog kanuistu i sadašnjeg trenera Dušana Ružičića, odlučila da u budućnosti nastupa za Srbiju umesto do tada za rodnu Mađarsku. Kajakašica, rođena u Budimpešti, otkrila je da su na njenu odluku uticale dve činjenice - brak i to da u Mađarskoj po treći put nije uspela da se plasira na Olimpijske igre.

- Olimpijske igre u Londonu su bile treće na koje nisam uspela da odem, a budući da mi je partner srpski državljanin, samo po sebi se nametnulo da karijeru nastavim u Srbiji - rekla je tada Benedek za "Mađar so".

Benedek Ružičić je na svetskim prvenstvima osvojila ukupno 12 medalja, od čega sedam zlatnih, tri srebrne i dve bronzane.

- U ime Vlade Republike Srbije i u svoje ime iskreno Vam čestitam pobedu na prvenstvu Evrope. Divan je osećaj kada Srbija u dva dana osvoji dva zlata na tako velikom takmičenju. Učinili ste Srbiju ponosnom. Želim Vam još mnogo uspeha - poručio je premijer Srbije Ivica Dačić.

Da slučaj bude zanimljiviji, Dalma je 2009. godine na Svetskom prvenstvu činila pobednički četverac zajedno sa Natašom Janić, Mađaricom srpskog porekla, koja je prošle godina bila nadomak povratka veslanju za Srbiju, koja je kao razlog fijaska navela "neuklapanje u srpski sistem".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragana

    16. jun 2013 | 19:36

    Cestitke nasoj lepoj snaji i kajakasici!!! E da mi vidimo i njihov podmladak uskoro makar sa jednim detetom u krilu!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA