ŠAMPIONI: Podmlađena Srbija potopila Mađarsku!

Srbija je pobedom protiv Mađarske rezultatom 12:7 u ruskom Čeljabinsku osvojila sedmi pehar u vaterpolo Svetskoj ligi. Dejan Savić osvojio prvi trofej od kako je preuzeo reprezentaciju

  • 7

Vaterpolisti Srbije osvojili su Svetsku ligu u ruskom Čeljabinsku pobedom u finalu protiv selekcije Mađarske 12:7 (4:3, 3:1, 2:2, 3:1)!

Ovo je ukupno sedmi trofej srpskih vaterpolista u ovom takmičenju, uz po jednu srebrnu i bronzanu medalju.

Ono što je definitvno najpozitivniji utisak jeste da su "delfini" u znantno podmlađenom sastavu uspeli da nastave pobednički niz, i da pruže sjajnu igru protiv nekadašnjih olimpijskih šampiona. Sjajna uvertira pred Svetsko prvenstvo u Barseloni, na kom se očekuju i nastupi Andrije Prlainovića, Borisa Vapenskog i Duška Pijetlovića.

Po tri gola protiv Mađara postigli su Filip Filipović, Vanja Udovičić i Stefan Mitrović, a po jednom su se u strelce upisali Nikola Rađen, Dušan Mandić i Živko Gocić.

Impresivno je i to da je selektoru Dejanu Saviću ovo prvi trofej od kako je preuzeo reprezentaciju, a već četvrti ove sezone, u koje uključujemo ona tri osvojena sa Crvenom zvezdom.

Šampionsku ekipu čine: Branislav Mitrović, Aleksa Šaponjić, Živko Gocić, Vanja Udovičić, Nemanja Ubović, Slobodan Nikić, Milan Aleksić, Nikola Rađen, Filip Filipović, Dušan Mandić, Stefan Mitrović i Gojko Pijetlović.

Crna Gora je osvojila treće mesto posle boljeg izvođenja peteraca protiv Sjedinjenih Američkih Država 13:11.ž

SRBI OD POČETKA VODILI GLAVNU REČ U BAZENU

Mitrović je doneo prednost Srbiji u prvom napadu, ali su Mađari izjednačili, da bi Srbija ponovo preuzela vođstvo golovima Udovičića i Filipovića. U raspucanoj prvoj četvrtini, Mađari su uspeli da izjednače na 3:3, ali kapiten Vanja Udovičić donosi Srbiji novo vođstvo pred početak druge četvrtine.

Staložena igre Srbije rezultirala je efikasnijom igrom koja je unervozila Mađare, tako da je Srbija na odmor otišla sa ubedljivijom razlikom.

U trećoj četvrtini je bilo previše ishitrenih napada na obe strane. U finišu je ipak bilo dovoljno koncentrancije da Srbija sačuva svoj višak od tri gola.

Udovičić donosi Srbiji prvi put vođstvo od četiri gola razlike u poslednjoj deonici (10:6). Mađari su već posustajali, a mladi Mitrović je nekolio puta dobro intervenisao. Golom Živka Gocića za 12:7 dva minuta pre kraja slomljen je otpor Mađara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • сердар јоле

    16. jun 2013 | 16:28

    Свака част витезови!

  • сердар јоле

    16. jun 2013 | 16:18

    Ниђе преноса у ЦГ?! Срамота!

  • Урош

    16. jun 2013 | 17:44

    Ватерполо репрезентација Србије је доказала како се врши смена генерација! Најјача лига на свету, и нек' се клинци челиче.. Свака част, момци!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA