Alen i Džejms ''oteli'' titulu San Antoniju (VIDEO)

Zahvaljujući Lebronovom ''tripl-dablu'' i neverovatnoj trojci sjajnog beka, Majami uspeo da se iščupa iz nemoguće situacije i na kraju, posle produžetaka, trijumfuje i ostane u trci za odbranu trona

  • 0

Majami slavi Reja Alena i Lebrona Džejmsa! Zahvaljujući neverovatnoj partiji ''kralja'' Džejmsa koji je zabeležio ''tripl-dabl'' kao i heroju Alenu, koji je iz teške situacije ubacio trojku za izjednačenje u regularnom delu, košarkaši Majamija su uspeli da savladaju San Antonio u šestom meču finalne serije NBA rezultatom 103:100, tek nakon dodatnih pet minuta.

Nije sve tako sjajno izgledalo za aktuelnog šampiona sredinom treće deonice kada su gosti iz Teksasa imali dvocifrenu prednost, ali i u finišu meča kada su zahvaljujući sjajnom skoku Boša u napadu, čime je omogućeno Alenu da postigne trojku, ostali u trci za odbranu titule.

Iako je postigao samo devet poena naspram Lebronovih 32, junak utakmice je svakako Alen, koji je osim pomenute trojke sprečio Đinobilija da poentira za titulu.

Imale su ''mamuze'' veliku šansu da već posle šestog meča osvoje prsten, ali ih je loša igra u završnici koštala pobede, iako su vodili skoro čitav susret. Najefikasniji u redovima San Antonija bio je Tim Dankan, koji je meč završio sa 30 poena (25 u prvom poluvremenu) i 17 skokova. Pratio ga je Leonard sa 22 i Parker sa 19, dok je tragičar utakmice Đinobili totalno zakazao i postigao samo devet poena.

S druge strane, u pobedničkoj ekipi su se, osim Džejmsa koji je sa 32 poena, 11 asistencija i deset skokova bio vodeća ''figura'' na meču, istakli Čalmers sa 20 i Vejd sa 14 poena. Boš je ubacio 10, a Alen devet koševa.

Sedmi odlučujući meč na programu je u noći između četvrtka i petka, a domaćin će ponovo biti Majami.

NBA finale - šesti meč:

Majami - San Antonio 103:100 (27:25, 17:25, 21.25, 30:20, 8:5)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA