ROMARIO: FIFA dođe, postavi cirkus, ne potroši ništa i uzme sve!

Novac potrošen na izgradnju stadiona u Brazilu mogao bi da obezbedi 8.000 novih škola, 30.000 školskih autobusa ili 28.000 sportskih terena širom zemlje

  • 0

Legendarni bivši brazilski fudbaler Romario, sada kongresmen, ocenio je da je Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) pravi predsednik Brazila. On je naglasio da je Brazil potrošio dvostruko više nego Nemačka za SP 2006. i Južna Afrika četiri godine kasnije.

- Oni bacaju naš novac, to je nedostatak poštovanja i skrupula - rekao je Romario i dodao da je novac potrošen na izgradnju stadiona mogao bi da obezbedi 8.000 novih škola, 30.000 školskih autobusa ili 28.000 sportskih terena širom zemlje.

On je takođe, dodao da je recimo, novac utrošen na izgradnju stadiona "Mane Garinča" u Braziliji mogao da se iskoristi za kupovinu 150.000 kuća za siromašne porodice.

- FIFA je pravi predsednik naše zemlje, oni su država u državi. FIFA bukvalno ništa neće da potroši, a zaradiće mnogo. Oni dođu, postave cirkus, ne potroše ništa, a odnesu sve - rekao je Romario.

Mundijal će biti održan na 12 stadiona, a Brazil je potrošio na taj događaj oko 12,9 milijardi dolara. Brazilski Kongres usvojio je, podsetimo, zakon po kojem je FIFA izuzeta od poreskih obaveza u Brazilu, što je bio jedan od uslova da se toj južnoameričkoj zemlji dodeli organizacija šampionata.

- Otkako je Brazilu 2007. dodeljena organizacija Mundijala, stvari su se otrgle kontroli. Budžet napravljen za stadione, aerodrome i gradski prevoz bio je pogrešan, a narod je taj koji će na kraju da plati račun - rekao je Romario.

(Telegraf / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA