OVO JE NOVI TRENER ZVEZDE: Slaviša Stojanović, novi spasilac ili vatrogasac Marakane?! (VIDEO)

Novi strateg Crvene zvezde je mlad, ambiciozan, karakteran trener. Učio je od najboljih, sedeo na klupi Emirata, osvojio sve u Sloveniji. Da li će i u Srbiji?

  • 2

"Marakana" danas dobija novog spasioca ili još jednog u nizu vatrogasaca koji će probati da ugase požar koji već godinama bukti u našem najvećem fudbalskom klubu. Iako još nije zvanično potvrđeno sasvim je izesno da će novi trener fudbalskog kluba Crvena zvezda biti Slovenac srpskog porekla Slaviša Stojanović.  Dogovor je, navodno, postignut, a očekuje se da on danas ili sutra bude zvanično i parafiran.

Mladi stručnjak koji je pre nekoliko godina, tačnije 2008.godine, bio na pragu ''Marakane'' kao pomoćni trener Zdenjeka Zemana izgleda da je napokon dočekao da sedne na klupu ''crveno-belih''.

Karijeru je počeo, verovali ili ne, još sa 29 godina kao trener mlađih selekcija Slovana sa kojima je osvajao titule državnog šampiona. Proveo je sezonu u Livaru da bi 2002. godine napravio, do sada, potez karijere i prešao u Domžale.

Već prve godine u Domžalama uspeo je da ih uvede u Prvu ligu što je bio veliki uspeh. Međutim, pravi rezultati su tek usledili. Najpre je uspeo da obezbedi kvalifikacije za Kup UEFA 2005. i 2006 godine da bi u naredne dve godine doneo ono najvrednije u Domžale - titule prvaka Slovenije.

Osvajanjem titule 2007. godine postao je najmlađi trener u istoriji Slovenije koji se okitio šampionskim tronom. Čak tri puta je biran za najboljeg trenera i uspeo je da obori rekord o nepobedivosti u Sloveniji. Pored titule uspeo je da osvoji i Superkup.

Sezonu 2008/09 proveo je kao trener Celja da bi prihvatio poziv Srećka Kataneca i postao asistent nekadašnjem napadaču Partizana na klupi UAE-a.

Posle odlaska Kataneca sa klupe Emirata za njim je krenuo i Stojanović koji je krajem 2011. godine preuzeo nacionalni tim Slovenije na čijem se mestu zadržao sve do decembra 2012. godine.

Nema sumnje da je angažovanje ovog 43-godišnjeg stručnjaka pravi potez uprave Zvezde  jer, iako je mlad, vrlo dobro zna kako se kreće od nule i osvajaju trofeji.

Međutim, pitanje je samo kako će navijači ''crveno - belih'' reagovati na ovo s obzirom da je Stojanović, prema poslednjim saznanjima, svojevremeno izjavio da mu je Partizan omiljeni strani klub.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA