SENZACIJA: Nadal ispao u prvom kolu Vimbldona!

Aktuelni osvajač Rolan Garosa poražen već na startu Vimbldona od Belgijanca Stiva Darsisa koji je herojskom borbom trijumfovao sa 3:0 u setovima

  • 4

Istorijska senzacija! Španski teniser Rafael Nadal poražen je od Belgijanca Stiva Darsisa sa 3:0 (7:6, 7:6, 6:4 ) u prvom kolu Vimbldona.

Belgijanac je požrtvovanom igrom prosto počistio Nadala i na taj način napravio veću senzaciju od prošlogodišnjeg trijumfa Lukaša Rosola koji je tada u drugom kolu pobedio Španca.

Trenutno 135. teniser sveta bolje je odigrao prvi set. Iako nije uspeo da povede sa 1:0 pri vođstvu od 6:5 u gemovima na svoj servis ostao je pribran u taj brejku i zasluženo slavio sa 7:4.

Ni u drugom setu Belgijanac nije "spustio gard", ali je Španac imao priliku da izjednači na 1:1. Servis gem za poravnanje rezultata nije uspeo da osvoji pa se otišlo u još jedan taj brejk.Belgijanac je i ovog puta bio bolji sa 10:8 i došao na prag senzacije koju je potvrdio u trećem setu.

Darsis je u prvom gemu trećeg seta napravio brejk koji je čuvao do kraja i sa 6:4 dobio istorijski meč protiv Nadala koji je posle osvajanja Rolan Garosa neprijatno iznenadio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA