Dudaš dovodi svetsku elitu u Novi Sad

- Radimo na organizaciji takmičenja, koje će biti u Novom Sadu u decembru. Nadamo se da će, po nekim našim planovima, doći višebojci koji su među prvih 20 na svetu - rekao je naš atletičar

  • 0

Najbolji srpski desetobojac Mihail Dudaš, u želji da svoju disciplinu približi publici u Srbiji, odlučio je da organizuje egzibiciono takmičenje koje bi se održalo krajem 2013. godine u Novom Sadu.  U planovima mladog srpskog atletičara je da za ovu priliku dovede najveća svetska imena u desetoboju, a da u isto vreme priliku pruži i poznatim ličnostima da se oprobaju u najtežoj atletskoj disciplini.

- Radimo na organizaciji takmičenja, koje će biti u Novom Sadu u decembru. Nadamo se da će, po nekim našim planovima, doći višebojci koji su među prvih 20 na svetu. Još uvek radimo na strukturi takmičenja, pa ćemo slati pozivnice. Ali, nadam se učešću velikih imena i uspešnih sportista - rekao je Dudaš i dodao:

- Imam veliku želju da od desetoboja napravim tradiciju, da svi u Novom Sadu, pa i šire, znaju da smo u toj discipline stvarno dobri. Imamo odličan naraštaj koji dolazi, a njima bih na taj način pomogao, jer bi im put do uspeha bio lakši - naglasio je Dudaš.

Mladi Novosađanin jedan je od najzaslužnijih za veliku popularizaciju atletike u ovoj zemlji, posebno posle bronze na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Geteborgu, a veruje da će organizacija desetoboja tome još dosta doprineti.

- Popularizacija atletike je u toku. Sve bolji rezultati dolaze, te se sve više čuje za nju i budi se interesovanje kod ljudi. Organizacija desetoboja će definitivno pomoći mnogo u tom cilju - naglasio je srpski višebojac.

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA