Brazil osramotio Španiju, Marakana podrhtavala! (FOTO) (VIDEO)

Fred (dva puta) i Nejmar rasturili svetske i evropske prvake u Riju i najavili napad na planetarnu krunu za godinu dana

  • 3

Znate ono kad je neko toliko nemoćan u fudbalu, da ne može ni penal da pogodi! Brazil je doslovce osramotio zvaničnog svetskog i evropskog prvaka Španiju i na svojoj Marakani napravio najbolju moguću uvertiru za Svetsko prvenstvo koje će organizovati narednog leta.

Brazil - Španija 3:0, posle majstorija Freda u 2 i 57. minutu, odnosno bombe Nejmara u 44.

Šta reći, a ne zaplakati kada su Španci u pitanju. Toliko jalovi i nespretni u prvom duelu sa Brazilcima od 1999. godine, da ni poklon kazneni udarac sredinom drugog dela Serhio Ramos nije mogao da realizuje.

Kad na to dodamo crveni karton Pikea, pored kojeg je Nejmar tutnjio kao brzi voz, dobijamo kompletnu sliku nemoći čuvene "crvene furije".

Sa druge strane, postavlja se pitanje zašto Brazilci nisu mogli sve mečeve na Kupu konfederacija (osvojili ga četvrti put) da igraju u Riju na čuvenoj Marakani.

Jer, atmosfera koja je krasila finalni meč od prvog minuta je sve samo ne fudbalska. Bila je karnevalska, fantastična. Grmela je pesma, onakva kakvu svi čuju pri zamisli o "Svetskom prvenstvu u Brazilu".

Igrali su se domaći fudbaleri onoga što najbolje umeju - fudbala, a ujedno podsećali i na neku evropsku fudbalsku mašinu, koja trči, melje, delje... 90 minuta.

Ako se po jutru dan poznaje, Luis Felipe Skolari je skockao ekipu koja bi mogla lakše nego iko u istoriji da se okiti titulom svetskog prvaka.

Ono što su poslednjeg dana juna pokazali Špancima, je više nego zastrašujuće...

Ostaje samo da dogodine pobede tradiciju da osvajač Kupa konfederacija ne osvoji predstojeće Svetsko prvenstvo...

BRAZIL: Žulio Sezar - Dani Alveš, Tijago Silva, David Luiz, Marselo - Oskar, Dijas, Paulinjo - Hulk (od 72. Žadson), Fred (od 80. Žo), Nejmar.

ŠPANIJA: Kasiljas - Arbeloa (od 46. Aspilikueta), Serhio Ramos, Pike, Alba - Buskets, Inijesta, Ćavi - Pedro, Tores (od 59. David Vilja), Mata (od 52. Hesus Navas).

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gago

    1. jul 2013 | 01:28

    Postovanje zaboravili smo kako izgledaju dresovi brazila

  • Моша

    1. jul 2013 | 08:49

    Колико ми је драго да неко размонтира те ел допингосе шпанске наркоманске! У сваком спорту само се кљукају и освајају све живо на чисту издржљивост!

  • Pedja357

    1. jul 2013 | 09:43

    Ali, kad ih na SP smore i dosadnom igrom ubiju u pojam Italijani, Nemci zahuktaju masineriju ili im Holandjani totalnim fudbalom spakuju 3 komada... E, onda ce karioke da ga ispuse na svojoj pederaskoj Marakani zajedno sa onim malim seljoberom Nejmarom. Jedini problem je sto su Evropljani samo jednom, Spanija 2010, osvojili SP van naseg kontinenta, ali to ne vazi za Argentinu. Brazil sampion sveta? Neki drugi put, recimo u Kataru 2022.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA