UKLETA ZVEZDA: Povrede ne zaobilaze Marakanu već 4 godine (VIDEO)

Od sezone 2010/11 i povrede Danijela Mihajlovića na samom startu prvenstva ''crveno-beli'' su svake godine doživljavali neočekivane gubitke fudbalera. ''Tradiciju'' su nastavili Brazilci Pašeko i Kadu da bi nedavna povreda Rakića samo upotpunila ovo prokletstvo

  • 1

Težak maler pogodio je fudbalere Crvene zvezde na pripremama u Sloveniji u trenucima kada je šef stručnog štaba polako počeo da sklapa kockice tima za narednu sezonu.

Povreda Đorđa Rakića tokom prijateljskog meča Zvezde i Iličiveca zabrinula je skoro sve u ''crveno-belom'' taboru s obzirom na to da mu predstoji duže odsustvo sa terena. On je naime pokidao prednji ukršteni ligament i predstoji mu pauza od šest meseci.

''Crveno-beli'' očigledno nemaju sreće na početku sezone jer ovo nije prvi slučaj da već u julu ili avgustu ostanu bez igrača na koje su ozbiljno računali s obzirom na to da su četiri sezone unazad gubili po jednog fudbalera.

Foto: MNpress

Odlične igre u sezoni 2011/12 već su imenovale Brazilca Kadua kao igrača oko kojeg će sve da se vrti u sezoni iza nas. Međutim, veliki peh zadesio je Zvezdu početkom avgusta, kada se Brazilac teško povredio na treningu.

Prilikom pokušaja jednog šuta Kadu je, verovali ili ne, pokidao prednje ukrštene ligamente i oštetio meniskus što ga je odvojilo sa terena skoro čitavu polusezonu, ali ni prilikom povratka više nije bio onaj stari. U Zvezdi mogu samo se samo nadaju da će Rakić imati više sreće od Kadua, koji je u međuvremenu prešao u Šerif.

Jedno od najvećih pojačanja ''crveno-elih'' na početku sezone 2011/12 Vinisijus Pašeko polomio je nogu na pripremama u Austriji tokom prijateljskog meča sa  lokalnim trećeligašem Kolumbijom.

Nesrećni Brazilac, kojeg je Rambo Petković doveo u Beograd da napravi prevagu na terenu, dobio je udarac u predelu skočnog zgloba gde je došlo do loma veće kosti potkolenice posle čega je, zbog operacije, propustio kompletnu jesenju polusezonu. Međutim, i posle toga Pašeko nije igrao.

Možda i najveću nesreću doživeo je nekadašnji kapiten Jagodine Danijel Mihajlović, koji je 2010. godine stigao na ''Marakanu'', ali je na samom početku sezone doživeo tešku povredu kolena.

Naime, Mihajlović je u septembru pokidao ligamente kolena i odsustvovao je sa terena skoro devet meseci. Povreda je svakako ostavila traga i stameni defanzivac više nikada nije zaigrao za Zvezdu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA