DA LI ĆE IM USPETI? Klub sa Kosova hoće u ABA ligu!

KK Peja iz Peći, tamošnji prvak, doveo hrvatskog trenera Danijela Luca, koji je izjavio da ga je privukla ambicija kluba da zaigra u regionalnoj ligi

  • 7

Košarkaški klub sa Kosova, Peja, što je albansko ime za Peć, ima ambiciju da zaigra u reginalnoj ABA ligi.

Prvi korak u tom smislu već je napravljen, za trenera je doveden hrvatski stručnjak Danijel Luc, osvajač duple krune u Hrvatskoj sa Cibonom u prošloj sezoni.

- Privuklo me je što je klub vrlo ambiciozan i što ću da imam priliku da realizujem svoj program. Cilj kluba je plasman u regionalnu ABA ligu i u tom pravcu ćemo graditi tim - rekao je Luc, a preneli kosovski mediji.

Peja je u prvenstvu Kosova osvojila titulu prošle sezone.

Predsednik ABA lige Radovan Lorbek izjavio je pre nekoliko meseci da bi kosovski timovi u budućnosti mogli da zaigraju u regionaloj ligi, ali da bi saglasnost morali da daju ostali klubovi. Očekivano, srpski klubovi i Košarkaški savez Srbije usprotivili su se toj ideji.

Nedavno je FIBA donela odluku da klubovi sa Kosova mogu da igraju u Balkanskoj ligi (BIBL) pod posebnim uslovima, bez zastave i himne i samo sa imenom grada iz kojeg dolaze, na šta je Andrija Kleut, generalni sekretar KSS najavio povlačenje srpskih klubova iz tog takmičenja.

S druge strane, Nazmi Pačarada, generalni sekretar KS Kosova izjavio je da oni podržavaju kandidaturu Dejana Bodiroge za prvog čoveka FIBA Evrope.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    6. jul 2013 | 12:42

    Наравно да ће им успети, као и све до сада. Само је питање времена док се Срби загледају у "фарму".

  • Gaga

    6. jul 2013 | 12:55

    Oce k...c

  • heisenberg

    6. jul 2013 | 12:44

    kp bi igrao protiv njih? jedino kockasti bi hteli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA