VERA IH OJAČALA: Juniori postali prvi srpski tim koji podiže tri spojena prsta! (VIDEO)

Vasilije Micić objašnjava šta znači pozdrav iz Češke koji je obradovao naciju. Najbolji mladi plejmejker na svetu neće ni u Partizan, ni u Zvezdu: "Ostajem u Megi i naredne sezone!"

  • 15

Prvi put u istoriji nastupa srpskih ekipnih sportova, jedan naš tim je umesto uobičajena tri raširena prsta, odlučio da ih uzdigne spojene, a takvo ponašanje juniorske reprezentacije, koja je na U-19 košarkaškom prvenstvu sveta stigla do srebrne medalje, za Telegraf je pojasnio član idealne petorke šamionata u Pragu Vasilije Micić.

Srebrni momak je dobio četiri dana pauze, pa će se pripremama seniorske reprezentacije priključiti po povratku s kratkog, ali sasvim zasluženog odmora.

Košarkaška reprezentacija Srbije, igrači do 19 godina, pokazali su nam u Pragu i novi vid timskog bodrenja, pošto su sve vreme tokom intoniranja himni umesto tri raširena prsta, kao pravoslavci, držali skupljena tri prsta.

- Samoinicijativno smo, još pre šampionata, odlučili da pokušamo da na poseban način obeležimo i pokažemo koliko verujemo sami sebi, ali i dresu u kome igramo. Svi znamo šta tri prsta znače, "u ime Oca, Sina i Svetog Duha", i na Anđušićev predlog smo se dogovorili da ta tri prsta za nas imaju još jedno značenje - kaže Micić za Telegraf.

Do sada su Srbi iz vere, pomodarstva ili čega već, svoju nacionalnu pripadnost pokazivali s tri raširena prsta...

- Nijednog trenutka se nismo dvoumili da prihvatimo predlog ili ne, već smo se dogovorili da prilikom intoniranja himni svi držimo tri prsta sklopljena na desnoj ruci, a da se levom zagrlimo. To nismo radili zarad dekora, već, kao što sam rekao, vere u tim - objašnjava Micić.

Trenutno nema čoveka u Srbiji koji ne razmišlja o tome gde će najbolji mladi svetski plej igrati naredne sezone. Kada je Srbija u pitanju, dilema je Partizan ili Crvena zvezda. Nje, međutim, nema kod Vasilija.

- Ostajem u Megi, a ugovor o produžetku sam potpisao pre priprema za ovo Svetsko prvenstvo. To je bila moja odluka i bez obzira na činejnicu da sam uvršten u petorku prvenstva i bez obzira na eventualne naslove o mom prelasku u neki drugi klub, decidirano ponavljam - sledeću sezonu igram u Megi - jasan je Micić.

(D. Ješić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • raška

    9. jul 2013 | 14:33

    Konačno se neko setio. TRI spojena prsta tako treba. Zna se ko je koristi tri odvojena prsta u drugom svetskom ratu. Nemoj sebe da blamiramo.

  • Милош

    9. jul 2013 | 15:54

    Слава Господу!!!

  • Raska 2

    9. jul 2013 | 16:52

    Hvala Bogu da barem mladji imaju mozga!Siri dalje...Tako se podizu tri prsta!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA