"Orlići" proćerdali +12 i poraženi od Litvanije!

Košarkaška reprezentacija Srbije do 20 godina u prvom meču na EP izgubila 64:68, fatalna loša treća četrvtina

  • 0

U prvom kolu A grupe Evropskog prvenstva za košarkaše do 20 godina u Talinu mlada reprezentacija Srbije poražena je od vršnjaka iz Litvanije 64:68 (15:13, 20:14, 11:24, 18:17). Loša treća četvrtina koštala je izabranike Vlade Jovanovića pobede, tada je proćerdana lepa prednost od 12 razlike, a kada su prvi put pali u minus srpski košarkaši nisu imali snage za preokret.

Luka Mitrović postigao je 20 poena uz 10 skokova, ali i pet izgubljenih lopti, među efikasnijima su bili još Saša Avramović i Ivan Marinković sa po 10 i Nemanja Krstić sa devet poena. Srpski košarkaši pogodili su samo 2 od 17 pokušaja sa trojke, a i u slobodnim bacanjima bili su nesigurni 10-19.

Nenad Miljenović zbog povrede nije ulazio u igru i to je verovatno još jedan od razloga  za poraz.

Tim Litvanije predvodio je Vaidas Karniauskas sa 23 poena, Laimonas Čatkevicijus sa 13 i Osvaldas Olisevičijus sa 10 bili su takođe dvocifreni.

"Orlići" su dobro počeli meč, u toku prvog poluvremena konstantno su bili u prednosti, osim egala 8:8. Najveću razlika u korist naših košarkaša iznosila je 12 razlike, 25:13, sredinom druge četvrtine, da bi se na odmor otišlo sa plus osam (35:27).

U uvodnim minutima trećeg perioda reprezentacija Srbije ponovo ostvaruje 12 poena prednosti, da bi zatim praktično stala, dozvolivši da od velikog vođstva dođe u minus od osam poena 43:51. Oliševicijus je pokrenuo preokret Litvanije, nastavio je Kariniauskas pa su rivali Orlova u deset minuta postigli 24 poena, skoro koliko u celom prvom poluvremenu i u poslednju četvrtinu ušlo se sa pet poena prednosti za Litvance 51:46.

Srbija je u završnom periodu u jednom trenutku imala zaostatak od devet poena,  48:57, a onda su se "orlići" prenuli i nepuna tri minuta pre kraja preko Nemanje Krstića i Luke Mitrovića prišli na poen, 58:59, nešto kasnije bilo je 62:63, a onda su Kariniauskas iz slobodnih bacanja i Riauka drugim pogotkom na meču digli vođstvo Litvanije na pet razlike, što se pokazalo nedostižnim.

Prethodno je Nemačka u našoj grupi pobedila Gruziju 89:75, predvođena upravo Srbinom Bogdanom Radosavljevićem, dok je Grčka u prvom kolu slobodna. U sredu srpska reprezentacija nastavlja takmičenje a protivnik je upravo Grčka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA