Da li je ovo Zvezdin tim za prvi meč sezone? (GRAFIKA)

Uslovljen činjenicom da do početka prvog zvaničnog meča neće imati željeni sastav trener ''crveno-belih'' Slaviša Stojanović najverovatnije će se osloniti na tim koji je u većoj meri izneo pripreme

  • 9

Vremena je malo, sat ubrzano otkucava i primiče fudbalere Crvene zvezde prvoj zvaničnoj utakmici ove sezone. Osim što  ne znaju mnogo o protivniku u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, ''crveno-beli'' nisu sigurni ni kakav će biti izgled tima koji će se suprostaviti Islanđanima 18. jula na ''Marakani''.

Da je na mukama − jeste, ali ne na slatkim, kako bi trener Zvezde Slaviša Stojanović voleo. Za ''Marakanu'' su se vezivala mnoga  igračka imena, ali niko sem Miloša Ninkovića nije ozbiljno pojačao ''crveno-bele''.

Međutim, prema rečima sportskog direktora Zorana Stojadinovića, čak i ako bude skorijih potpisa (najavljen štoper do 18. jula), teško da će moći konkurisati za prvi zvanični meč, što je potvrđeno i na predstavljanju Pečnika i Kovačevića, veliki su izgledi da će Zvezda ''okrnjena'' krenuti u evropske borbe.

Na osnovu mečeva sa priprema i aktuelnog igračkog kadra, Telegraf kroz maglu nazire prvih 11 ''ratnika'' Zvezde.

Na golu svakako ne bi trebalo da bude većih iznenađenja jer je mesto među stativama zagarantovano Bobanu Bajkoviću, iako su tokom priprema češće branili rezervisti  Miloš VesićAleksandar Kirovski.

Odbrana je svakako deo tima koji će pretrpeti najveće promene. Ranjiva Zvezdina defanziva iz prošle sezone, koja je bila ubedljivo najgora od raspada bivše Jugoslavije, mogla bi da bude još ranjivija s obzirom na neiskustvo centralnog bedema.

Bočne pozicije rezervisane su za Marka Vešovića (desno) i Nikolu Mijailovića (levo) dok bi dvojica štopera trebalo da budu mlađani  Jovan Krneta i Darko Lazić.

Vezni red Zvezde svakako će biti za poštovanje. Za mesto defanzivnog veziste figuriraju Aleksandar Kovačević, pridošlica iz Spartaka, i Luka Milivojević, s tim da je Kovačević svakako u prednosti jer se očekuje skori odlazak Luke u Anderleht.

Centralni defanzivci evropskog kalibra! Mesta koja će tokom čitave sezone biti rezervisana za kapitena Nenada Milijaša i Miloša Ninkovića od kojeg se očekuje da bude ''mozak'' ekipe.

Pored desne aut linije u napadu trebalo bi da se nađe ime novog Zvezdinog pojačanja Nejca Pečnika dok će sa suprotne strane delovati eksplozivni Filip Kasalica, iako je tokom priprema i Filip Mladenović pokazao da može da pokrije ovu poziciju, pogotovo što je bio strelac protiv Bazela.

Oči zvezdaške fudbalske javnosti svakako će najviše biti uperene u udarnu napadačku iglu Albiolu Daudu, koji će svakako dobiti šansu pre mladog Stefana Mihajlovića.

Međutim, prema poslednjim informacijama Zvezda je dobila nekoliko ponuda za Nigerijca, ali teško da će se odreći njegovih usluga bez adekvatne zamene jer su tokom prelaznog roka ostali bez Ognjena Mudrinskog, koji je prešao u Grojter Firt.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA