ODE JOŠ JEDNA SRPSKA NADA: Mladi Holender oblači mađarski dres?! (VIDEO)

Igrač Honveda Filip Holender prihvatiće ponudu susednog fudbalskog saveza, jer ga, prema njegovim rečima, i pored želje da igra za svoju zemlju, u Srbiji ne vide

  • 5

Srbiju napušta još jedan perspektivni fudbaler! Mladi Filip Holender odavno je dokazao svoje kvalitete u mađarskom Honvedu, klubu koji je naredni protivnik Vojvodine u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Sa dva gola i isto toliko asistencija u potpunosti je režirao ubedljivu pobedu svog kluba protiv Čelika na evropskom startu.

Kragujevčanin je u intervjuu za "Sport" otkrio da ga je posle odličnih partija mađarski selektor mlade selekcije pozvao da bude član iste, što će on oberučke prihvatiti jer ga u Srbiji, prema njegovim rečima, ne vide!

- Ma ko ne bi igrao za svoju zemlju, ali kad me niko iz nje ne vidi, biram one koji me hoće - počeo je 19-godišnjak priču.

- Već je najavljeno da ću sledeće nedelje da dobijem mađarski pasoš, a to znači... da ne dužim: selektor ovdašnje mlade reprezentacije razgovarao je sa mnom i obećao da će me pozvati pod zastavu čim dobijem papire. Sve je, dakle, spremno!

Na pitanje da li to znači da Srbija više nema šanse, Holender je odgovorio:

- Šta bi moglo da se promeni preko noći?! Žao mi je, drugi su tako hteli.

Holender se nimalo ne kaje što je sa svega 14 godina otišao u tuđinu.

- I to od prvog dana, a došao sam sa 14 godina u klupsku akademiju,o kojoj sam ranije slušao, a uverio sam se i na delu koliko je sve pod konac. U početku je bilo malo nostalgije, ali brzo je nadvladana, uklopio sam se zahvaljujući podršci porodice - rekao je napadač, poručivši da će njegova ekipa hrabro krenuti na Vojvodinu u narednom kolu kvalifikacija:

- Drugačije ne umemo, tako nas je naučio trener Marko Rosi, koji je, između ostalog, veoma zaslužan za uspon moje karijere. Radio je odvojeno sa mnom, pričao posle treninga, hrabrio me, postao sam igrački i psihološki mnogo jači... kratko i jasno: fenomenalan trener.

(Telegraf.rs/Izvor: Sport)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA