BUNDES LIGA: Sjajne Borusije, bruka Bajerna (VIDEO)

"Koltovi" pobedili i u Kajzersaluternu, šampion "minimalcem" slavio u Berlinu, Bavarci se obrukali protiv "fenjeraša"

  • 0

Posle 35 godina, petostruki šampion Nemačke je na dobrom putu da se vrati na staze stare slave. Borusija Menhengladbah nemilosrdno gazi rivale po Bundes ligi i ne odustaje od borbe za "salataru". Današnja žrtva sjajnih "koltova" bio je Kajzersalutern na svom stadionu "Fric Valter" - 1:2.

Iako ih mnogi nisu ozbiljno shvatali tokom sezone, fudbaleri Borusije iz Menhengaldbaha ne nameravaju da posustanu u trci sa bogatijim rivalima poput imenjaka iz Dortmunda ili Bajerna i Šalkea. Kajzerslauternu su očitali lekciju. Kao i obično, blistali su navalni igrači "koltova". Brzonogi Patrik Herman je u 9. minutu pogodio za vođstvo posle kontra napada, tako tipičnog za njegov tim, a samo pet minuta kasnije Arango je spektakularnom "spoljnom" duplirao prednost. Koliko su opasni ofanzivci govori podatak da su Herman, Rojs, Arango i Hanke postigli 27 od ukupno 36 golova u prvenstvu. 

Ne posustaje ni druga Borusija. Ona iz Dortmunda. Šampion se mučio u Berlinu, ali je Groskrojc maestralnim udarcem preko glave iskoristio otpadak pred golom Herte i doneo "milionerima" pobedu, koja ih je zadržala na čelu tabele. Subotić je odigrao ceo meč za goste.

Za razliku od dve Borusije, Bajern iz Minhena je definitivno u krizi. Bavarci su odigrali bez golova na gostovanju davljeniku Frajburgu i tako ostao bez unapred planirana tri boda. Miler i Roben imali su najbolje šanse za Bajern, ali je i Frajburg u finišu meča imao odličnu priliku da dođe do trijumfa. Ovaj bod će definitivno više naneti štetu Bajernu u šampionskoj trci, nego što će koristiti Frajburgu u borbi za opstanak.

U derbiju severa, Verder je u Hamburgu deklasirao HSV. Dva Marka: Marin i Arnautović, kao i tinejdžer Tribul postigli su golove za trijumf "zelenih". Kod domaćih Rajković je odgrao slabih 90 minuta, dok Kačara nije bilo ni na klupi. Leverkuzen je zaboravio na poraz od Barselone i iskalio se na slabašnom Augsburgu, dok je Nirnberg upisao bodove zlatna vredne protiv direktnog konkurenta za opstanak.

REZULTATI 22. KOLA BUNDES LIGE

PETAK

Hofenhajm - Majnc 1:1

(Noveski 9 autogol - Zidan 29)

SUBOTA

Bajer Leverkuzen - Augsburg 4:1

(Kisling 25, 64, Kastro 60, Širle 70 - Ja Čeol Ko 50)

Nirnberg - Keln 2:1

(Esvajn 28, Pekhart 85 - Novaković 66)

HSV - Verder 1:3

(Petrić 76 - Marin 9, Tribul 45, Aranutović 86)

Kajzersalutern - Borusija Menhengladbah 1:2

(Jesen 63 - Herman 9, Arango 14)

Herta - Borusija Dortmund 0:1

(Groskrojc 66)

Frajburg - Bajern 0:0

NEDELJA

Šalke - Volfsburg (15.30)

Hanover - Štutgart (17.30)

TABELA: Borusija D. 49,Borusija M. 46, Bajern 45, Šalke (-1) 41, Verder 36, Bajer L. 34, Hanover (-1) 31, Volfsburg (-1) 27, Štutgart(-1), HSV i Hofenhajm po 26, Nirnberg 25, Majnc i Keln po 24, Herta 20, Kajzerslautern, Frajburg i Augsburg po 18.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA