KVALIFIKACIJE ZA LŠ: Drama u Bratislavi, Albanci iznenadili Stamenkovića (VIDEO)

Iako su vodili do samog kraja bugarski predstavnik Ludogorec poražen u Slovačkoj od Slovana sa 2:1. Skenderbeg odoleo nekadašnjem golmanu Zvezde i Nefčiju (0:0). Seltik i Elfsborg rutinski

  • 0

Dugo očekivane borbe srpskih klubova za evropske kupove napokon su počele. Šampion Srbije Partizan nije blistao u Jermeniji s obzirom da je tek u nadoknadi vremena uspeo da izvuče 1:1 protiv Širaka koji je ruku na srce bio mnogo bolji rivala.

Slično Partizanu prošao je i njihov prošlogodišnji rival iz Lige Evrope Nefči koji je odigrao samo 0:0 sa albanskim predstavnikom Skenderbegom i to kod kuće. Švedski Elfsborg i škotski Seltik su ubedljivim pobedama praktično rešili pitanje plasmana u drugu rundu.

Njihovim stopama bi mogao i Makabi iz Tel Aviva koji je slavio na gostovanju u Mađarskoj protiv Đera rezulatom 2:0 kao i poljska Legija koja je slavila u Velsu sa 3:1.

Srpski internacionalac Miroslav Radović odigrao je samo poluvreme za Legiju, a zanimljivo fudbaler koji ga je zamenio (Kurčažik) na odmoru postigao je pogodak već posle dva minuta igre.

Najzanimljivije je svakako bilo u Bratislavi gde su snage odmerili domaći Slovan i bugarski šampion Ludogorec. Iako su vodili skoro čitav meč Bugari su na kraju uspeli da izgube sa 2.1 i to sa igračem više. Zaustavno vreme još jednom se pokazalo kao velika boljka Ludogoreca koji je prethodne sezone u 95. minutu ispao od hrvatskog Dinama.

Ludogorec je poveo u 65. minutu golom Mantile, a domaćin je posle samo tri minuta imao penal za izjednačenje koji je promašio Fort. Trener Slovana je samo par minuta kasnije izmenio tragičara sa bele tačke i uveo u igru Halenara koji je golovima u 87. i 93. minutu doneo važnu prednost svom timu

REZULTATI DRUGOG KOLA KVALIFIKACIJA ZA LŠ:

Širak (Jermenija) – Partizan (Srbija) 1:1

Helsinki (Finska) – Nome Kalju (Estonija) 0:0

Neftči Baku (Azerbejdžan) – Skenderbeg (Albanija) 0:0

Sligo Rovers (Irska) – Molde (Norveška) 0:1

Elfsborg (Švedska) – Daugava (Letonija) 7:1

TNS (Vels) – Legija Varšava (Poljska) 1:3

Slovan Bratislava (Slovačka) – Ludogorec (Bugarska) 2:1

Ðer (Mađarska) – Makabi Tel Aviv (Izrael) 0:2

Kliftonvil (Severna Irska) – Seltik (Škotska) 0:3

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA