Neuigrana Zvezda sa dva gola putuje na Island! (FOTO) (VIDEO)

Nejc Pečnik u 12. i Nikola Mijailović u 75. minutu doneli prvu pobedu "crveno-belima" u kvalifikacijama za Ligu Evope. Protiv Vestmaneje prikazana neubedljiva igra

  • 9

Pobeda Crvene zvezde na prvom meču ove sezone! "Crveno-beli" su na debiju u Evropi savladali islandsku Vestmaneju rezultatom 2:0 pred više od 32.000 navijača na "Marakani".

Istina, "crveno-beli" su pokazali da su još nedovovoljno uigrani, ali Slaviša Stojanović je tek najavio posao sa ovom ekipom. Odbrana je škripala, pa i između samih stativa, ali je i sreća bila na strani Crvene zvezde, pogotovo u finišu oba poluvremena, za dobar rezultat pred revanš meč na Islandu.

Strelci su bili debitanat i povratnik u "crveno-beli" dres, Nejc Pečnik u 12. i Nikola Mijailović u 75. minutu.

- Možda je mogla da bude ubedljivija pobeda, imali su i oni neke prilike. Ovo je realan rezultat. Ima još dosta posla, to stalno ponavaljam, ali otvorili smo sezonu pobedom. Čestitam momcima, i sada samo rad i rad - rekao je Stojanovič odmah posle meča, i dodao da je povreda Kasalice donekle poremetila taktiku "crveno-belih".

- Naravno, to je bila neplanirana izmena igrača, na kom smo bazirali i neke akcije. Moramo bolje da reagujemo u takvim situacijama, pa i tamo na Islandu. Analiziraćemo utakmicu, moramo da odmorimo, čeka nas dugo putovanje do Islanda - zaključio je Stojanović.

SILOVITI STARTERI, PA MILJENICI FORTUNE

Krenula je Zvezda ofanzivno od prvog minuta, "akcija" je mahom bila na polovini islandskih fudbalera koji su pokazali nesigurnost. Iako još neuigrani, "crveno-beli" su imali nekoliko opasnih kratkih akcija, u kojima su se istakli Kasalica i Pečnik, ali već u osmom minutu crnogorski napadač doživljava povredu leve butine. Ipak je ostao u igri, da bi pet minuta kasnije poslao odličan centaršut ka Pečniku, a ovaj pred golom matirao Dejvida Džejmsa za eksploziju na "Marakani".

Kasalica je morao da napusti teren, zamenio ga je Mladenović, a Zvezda je nastavila da preti preko najisturenijeg Daude. Istina, Nigerijac sa švedskim pasošem je morao bolje da odreaguje u nekoliko prilika, ali bi se spetljao u finišu akcije. Defanziva Vestmaneje se nekako držala, što je otežavalo mogućnost da Zvezda udvostruči prednost, jer je malo ko očekivao da će se sa samo jednim golom otići na odmor.

A svega minut pre zaustavnog vremena, desila se veoma sporna situacija. Nadali su se islandski mediji da bi Boban Bajković mogao da kiksira kao minule sezone protiv Jagodine, a to se izgleda i desilo. Naime, Džefs je poslao bombu sa 25 metara, a Bajko je bio na mestu. Ipak, od njegovih ruku se lopta odbila preko njega i krenula ka gol liniji, a on je u poslednjem trenutku "skinuo". Sudija nije podigao zastavu, gola na sreću Zvezde nije bilo, a narednih dana će se o ovom momentu dosta polemisati.

U nastavku je Zvezda krenula isuviše rezervisano. To su gosti iskoristili kao bi se atosiljali pritiska, pa čak i da upute po koji opasan šut ka Bajkoviću, a nezadovoljstvo su navijači iskazali zvižducima. Nervoza je ušla u članove stručnog štaba − pomoćnik trenera Slaviše Stojanovića, Bratislav Živković, morao je da napusti klupu zbog prigovora italijanskom arbitru.

Nekonkretna je i dalje bila Zvezda, a šansu da unese živost dobio je mladi Savićević, koji je zamenio Milijaša 20 minuta pre kraja utakmice. Pomalo usnulu "Marakanu" probudio je Nikola Mijailović, kom se konačno isplatila upornost. Sve je sam odradio prolaskom dvojcie igrača i lukavim šutem po zemlji, kojim je loptu poslao u dalji ugao Džejmsove mreže. Mijailović je kasnije napustio teren sa bolnom grimasom.

Prema prvim informacijama sa "Marakane", Mijailović je ozbiljnije povredio zadnju ložu i trebalo bi sutra ili prekosutra da se više zna koliko je zapravo povređen. Kasalica je lakše povredio butni mišić.

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Lazić, Mijailović, Krneta, Milijaš (od 70. Savićević), Pečnik, Vešović, Ninković, Kovačević, Dauda, Kasalica (Mladenović od 26.).

Klupa: Vesić, Mladenović, Luković, Marinković, Mirić, Savićević, Mihajlović.

IB VESTMANEJA: Džejms, Gudjonson, Garner, Hreidarson (od 72. Peturson), Olafson, Sigurbjernson, Gumundson, Torstjnson, Torvardson, Maveje, Džefs.

Klupa: Sigurjnson, Ingason, Bergason, Leoson, Peturson, Simonds, Sper.

Stadion: Marakana

Gledalaca: 32.886

Sudija: Luka Banti (Italija)

Pomoćnici: N. Nikoleti i A. Kostanco

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavko

    18. jul 2013 | 20:04

    Idemo zvezdo..

  • Marinko

    18. jul 2013 | 20:22

    A Stefan Mihajlović ni na klupi. To je bez veze,dečko je odlično odigrao pripremne utakmice i zaslužio je da bude bar na klupi.

  • Nece da moze

    18. jul 2013 | 22:20

    Jel igrao ninkovic?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA