Bledi Partizan se provukao u treće kolo! (FOTO) (VIDEO)

Bez golova u Humskoj i novo neubedljivo izdanje šampiona Srbije protiv jermenskog Širaka. Naredni protivnik u kvalifikacijama za Ligu šampiona je bugarski Ludogorec

  • 13

Svašta je viđeno na stadionu u Humskoj, ali se na kraju, Partizan iščupao i u revanš meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona izdejstvovao novi remi protiv jermenskog Širaka za prolaz u treću rundu - 0:0. Ispostavilo se da je onaj gol Vladimira Volkova u finišu prve utakmice bio i odlučujući u ovom dvomeču.

Pred početak utakmice, spiker je navijačima predstavio dva pojačanja: Erika Đemba Đembu i Milana Obradovića. "Grobari" su gromoglasno pozdravili Ivana Ivanova.

Sreća nije bila na strani "crno-belih" dok su bili u napadu, pogotovo u 35. minutu, ali ih je itekako pogledala kad je jermenski klub imao odlične šanse. Partizan je od 55. minuta prešao u defanzivu, kada je ostao sa desetoricom na terenu posle isključenja Volkova. Partizanov naredni protivnik je bugarski Ludogorec, koji je slavio 3:0 protiv Slovana i nadoknadio 1:2 iz prvog meča.

Bolje otvaranje meča nije poslužilo "crno-belima" da daju jači gas, jer je posed lopte bio u njihovim nogama, ali ne i ideje šta sa njom da se radi. Prvi put je u Humskoj bilo zanimljivo kad je Malbašić, koji je prvi put počeo utakmicu od starta, uputio silovit šut sa 20 metara, koji je Harutjunjan odbranio, a odbijena lopta je završila kod Volkova na levoj strani, koji ju je poslao pored desne stative.

Ono što se desilo u 35. minutu je bilo za nevericu. Uspeo je Partizan da izgradi napad po krilu, a onda su se ređali promašaji Luke, Šćepovića i Ilića. Sve u jednom napadu, da podsetimo. Krenulo je od Šćepovića, kom je šut odbranjen, lopta je našla Luku za novi Šćepovićev pokušaj glavom, ali golman Harutjunjan je opet bio na mestu. Lopta stiže do Ilića, koji ne uspeva kolenom da ubaci u mrežu ispred same gol linije.

Na naplatu je umalo moglo da dođe tek nekoliko minuta kasnije, kada je uvek opasni Fofana sam stigao ispred Lukača, ali je Aksentijević uspeo da upropasti ovaj napad jermenskog kluba. Sve ovo je rezultiralo zvižducima sa tribina po zvižduku koji je označio kraj poluvremena.

Umesto Malbašića i Ostojića, Rašović je ubacio Stankovića i Kojića, a sve do 55. minuta je delovalo da Partizanova igra može da se stabilizuje. Tada je prilikom izvođenja kornera, Volkov prejako gurnuo Fofanu i zaradio direktan crveni karton, čime je ostavio crno-bele na cedilu pred finiš utakmice.

Rašoviću nije preostalo ništa drugo osim da pojača odbranu uvođenjem Ivkovića umesto Luke. Do kraja meča se Partizan branio, posed lopte je bio na strani gostiju, a svima u Humskoj je stalo srce kada je Fofana oboren na vrhu kaznenog prostora.

Nije bilo velikih prilika do poslednjeg sudijskog zvižduka, ali zato jeste skandiranja "Uprava napolje".

PARTIZAN: Lukač, Volkov, Aksentijević, Ivanov, Ostojić, Marković, Ilić, Malbašić, Jojić, Luka (Ivković od 60), Šćepović.

Klupa: Živković, Stanković, Ivković, Brašanac, Ninković, Pantić, Kojić.

ŠIRAK: Harutjunjan, Kjere, Kadio, Hovhanisjan, Aleksanjan, Davitjan, K. Muradjan, Hakobjan, Diop, Barikjan, Fofana.

Klupa: Abrahamjan, Maelijan, Apau, Mkčjan, Davojan, Panosjan, Odiambo.

Stadion: Partizana

Gledalaca: oko 20.000

Sudija: Joanis Anastasiu (Kipar)

Pomoćnici: Haralambos Haralambus i Joanis Lazaru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MikiGrobar

    24. jul 2013 | 21:28

    Truba

  • BgPetar

    24. jul 2013 | 22:45

    Širak...???Danas svi znaju da igraju fudbal definitivno.Ali sta igraju Ostojic,Aksentijevic,Scepovic to su duhovi klasicni.Ko vise forsira ovu fioku (Scepovic) od igraca,ko u njemu vidi fudbalski kvalitet koji su to strucnjaci sto ga dizu u nebesa.Decko igra preko k... fudbal.

  • Tony

    24. jul 2013 | 21:56

    Jbt sta je ovo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA