KOPA LIBERTADORES: Atletiko Mineiro prvi put šampion! (VIDEO)

Fudbaleri brazilske ekipe sa 2:0 nadoknadili zaostatak iz prvog finalnog meča, a posle produžetaka bez golova sa penala stigli i do konačne pobede (4:3). Ronaldinjo treći fudbaler koji je osvojio Ligu šampiona, Kopa libertadores i SP

  • 1

Fudbaleri Atletiko Mineira prvi put osvojili su Kopa libertadores pošto su u revanš utakmici finala u Belo Horizonteu  savladali Olimpiju iz Asunsiona sa 2:0, a onda bili bolji prilikom izvođenja penala 4:3.

Suočeni sa deficitom od dva gola posle prvog meča u Paragvaju prethodne nedelje, Brazilci se nisu predali i u dramatičnom finišu stigli su prvo do produžetka, a na kraju i do konačne pobede.

Atletiko je poveo u 47. minutu golom Žoa, posle velike greške Vilsona Pitonija u odbrani. Usledilo je nekoliko prilika sa obe strane, s tim što su prilike Atletika bile nešto bolje i brazilski klub je igrao angažovanije jer je i dalje morao da juri 0:2 iz prvog finalnog meča.

Posao im je olakšao Hulio Manzur koji je u 85. minutu oborio Alekšandra i dobio drugi žuti, automatski i crveni karton. Brojčanu prednost domaćini su iskoristili već dva minuta kasnije kada je defanzivac Leonardo Silva glavom poslao loptu u gol posle centaršuta Bernarda. Usledilo je oduševljenje na punom stadionu u Belo Horizonteu i tada se već naslućivao epilog.

Atletiko je bio bolji i u nastavku, Revere je pogodio okvir gola, dobru šansu imao je i Giljerme, međutim, kako je vreme prolazilo, i fudbaleri Atletika istrošili su snagu i napadi su utihnuli.

Odluka je pala sa bele tačke, a golman Atletika Viktor već u prvoj seriji odbranio je šut Mirande, što je domaćinima donelo veliku prednost. Svi izvođači za Atletiko (Alekšandro, Goljerme, Žo, Leonardo Silva) bili su precizni, a presudio je promašaj igrača Olimpije Himeneza u petoj seriji.

Slavni Ronaldinjo, najveća zvezda Atletika, nije blistao, ali učestvovao je kod prvog gola i postao je treći fudbaler koji je osvojio Ligu šampiona, Kopa libertadores i Svetsko prvenstvo. Druga dvojica su njegovi zemljaci Kafu i golman Dida, kojeg možda ne bi ni trebalo računati jer je 2002. na SP u Japanu i Južnoj Koreji bio samo rezerva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA