MUNJA: Bolt istrčao sto metara za 9,85 sekundi! (VIDEO)

Jamajkanac "oduvao" sve rivale na mitingu Dijamantske lige u Londonu i pokazao da će biti najveći favorit na prestojećem SP u Moskvi

  • 0

Janmajkanac, Jusein Bolt, dokazao je još jednom da je trenutno najveći svetski sportista! Ne samo što je svetski rekorder na 100 i 200 metara, šestostruki olimpijski i petostruki svetski šampion, on je i šoumen, idol, i čovek zbog koga ljudi dolaze na stadion da gledaju atletiku.

Naravno, on sve to vraća svojim sportskim umećem i trkama u kojima ostavlja sve rivale iza sebe. Tako je bilo i u petak, prve večeri mitinga Dijamantske lige u Londonu, na kome je Bolt sa lakoćom pobedio u trci na 100 metara, uprkos lošem startu.

Jamajkanac je prošao kroz cilj u vremenu 9,85 sekundi, čime je svoj najbolji rezultat ove godine nadmašio za devet stotinki. Bolt je malo zaostao na startu u prvih 50 metara a onda je ubacio u šestu brzinu i kao vetar prošao kroz cilj.

Na Olimpijskim igrama na istom tom stadionu prošle godine, Bolt je postavio svetski rekord - 9,63 sekunde.

- Znao sam da će biti pun stadion, ali nisam očekivao da će energija biti kao za vreme OI. Malo me je uhvatila nervoza i videlo se da mi fale takmičenja i rutina, ali verujem da će sve biti u redu za finale Svetskog prvenstva - rekao je Bolt.

SP u Moskvi biće održano od 10. do 18. avgusta.

Najbolji sprinter današnjice pokušaće da osvoji zlato na 100 metara jer je na SP u Daeguu 2011 u finalu  diskvalifikovan zbog neispravnog starta.

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA