VANJA UDOVIČIĆ: Crnogorci favoriti u četvrtfinalu!

Kapiten srpskih vaterpolista ocenio da su sve utakmice protiv južnih suseda teške i da je Crna Gora na papiru jača

  • 6

Vaterpolo reprezentativac Srbije Filip Filipović rekao je posle pobede nad Rumunijom da je zadovoljan pristupom cele ekipe i istakao da na prvenstvu sveta u Barseloni sledi velika utakmica.

Srbija je izborila plasman u četvrtfinale lako savladavši Rumuniju sa 13:5, a u borbi za polufinale sastaje se sa Crnom Gorom.

- Zadovoljan sam pristupom cele ekipe, primili smo četiri gola, hajde ovaj peti da ne računam u poslednjim sekundama. To je više nego dobro u pripremi za naredni susret, a znamo da nas čeka velika utakmica, veliki rival. Na Crnogorcima je veći pritisak, jer su gubili od nas utakmice za medalje i smatram da ne treba ništa da menjamo, znamo kako bi trebalo da igramo, ali je sigurno da i oni imaju svoje adute - rekao je Filipović posle meča sa Rumunima.

Kapiten Vanja Udovičić naglasio je da su sve utakmice protiv selekcije Crne Gore "emotivne i teške" i ocenio da su crnogorski vaterpolisti "na papiru u prednosti".

- Sledi četvrtfinale i čitave pripreme stale su u ovaj meč. Crna Gora je ovde došla sa najvećim ciljevima, sjajno pripremljena i gladna pobeda. Blagi su favoriti, možda baš zbog tog ogromnog motiva da osvoje medalju. To im stvara pritisak, ali i motiv koji je teško kontrolisati. Mi ćemo da pokušamo, u to ne sumnjajte, ali mislim da su oni na papiru u prednosti - upozorio je Udovičić.

Dvostruki strelac Miloš Ćuk kazao je da je pobeda nad Rumunijom "već zaboravljena".

- Ispunili smo dogovor i zahteve trenera, posebno kada je odbrana u pitanju, sada se okrećemo Crnoj Gori, Rumunija je već zaboravljena. Znamo šta nas čeka. Sa ovakvom odbranom možemo da budemo bolje raspoloženi, ali ne treba da zaboravimo da je Crna Gora izuzetan rival - poručio je Ćuk.

Nikola Rađen, koji je protiv Rumuna briljirao u odbrani, istakao je da Srbija u meču sa Crnom Gorom "nema šta da zgubi".

- U prethodnim duelima bili smo bolji i na njima je veći pritisak. Često smo ih pobeđivali, a videćemo šta će da bude ovog puta - rekao je Rađen.

Četvrtfinalna utakmica prvenstva sveta između reprezentacija Srbije i Crne Gore na programu je u utorak 30. jula od 20.15 sati.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA