Hajduk iz Kule ugašen posle 101 godine postojanja!

Nije nađeno nijedno konstruktivno rešenje kojim bi uprava Kuljana rešila problem dugovanja od 2,5 miliona evra, nastalih pre dve decenije. Voždovac ili BSK najlogičnija zamena

  • 8

Hajduk iz Kule zbog finansijskih problema ugašen je posle 101 godine postojanja! Svi igrači su dobili papire i slobodni su da pronađu nove klubove, dok se Voždovac spominje kao najverovatnije zamena!

Na Skupštini kluba održanoj u ponedeljak nije pronađeno nijedno konstruktivno rešenje kojim bi se rešio problem dugovanja od 2,5 miliona evra, pa klub neće biti član elitne fudbalske divizije u Srbiji prvi put posle dve decenije. Predsednik Zoran Osmajić je podneo ostavku, a za njim i najveće klupsko telo. On je za "Novosti" dao izjavu u vezi sa dugovima i problemima sa stadionom.

- Uhvatili ste me na oproštajnoj večeri sa saigračima. Tačno je, Hajduk istupa iz takmičenja, ostao je bez uprave, Skupštine i bez kompletnog prvog tima. Na FSS je da odluči šta će sada biti - rekao je prvi čovek kluba Osmajić.

- Klub je dužan 2,5 miliona evra zbog radova od pre 23 godine, a ja nemam taj novac da platim, niti to želim, jer dug nisam ni stvorio. Neprijatnosti su počele poslednjih dana, kao da je neko pobunio sve te ljude da svaki dan dolaze na stadion, prete nam, teraju nas, prave neprijatne scene - objašnjava Osmajić.

Ovakva situacija nije bila predviđena dok se stadion gradio.

- Kada je počela gradnja stadiona 1989. godine, bilo je predviđeno da ispod tribina budu lokali. Ljudi su za njih unapred davali novac, kupovali prostorije koje nikada nisu završene.

- Kasnije su tužili Hajduk i dobili sporove, a jedna od uprava je prihvatila na sebe izvršenje te obaveze, što nikada nije učinila. Najgore je što stadion nije uknjižen, kao da ne postoji! Da je ucrtan u papire, mogli bismo sve da rešimo. To sam želeo, predlagao, ali ne vredi - izjavio je prvi čovek Kuljana.

VOŽDOVAC MENJA KULJANE U ELITI?

Zajednica superligaša treba da odluči ko će zameniti klub iz Kule u elitnoj diviziji, a najlogičnije rešenje je da to bude ili Voždovac, koji je završio na trećem mestu u Prvoj ligi Srbije, ili BSK koji je kao pretposlednji ispao iz Superlige. Predsednik Zajednice superligaša Dragoljub Lekić upozorava da će sličnih situacija biti i u drugim klubovima.

(Telegraf/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA