Voša zamalo da pobedi Bursu! (VIDEO)

Posle neshvatljivog kiksa Delača turski klub izbegao poraz u Novom Sadu - 2:2

  • 3

Nakon poraza Partizana i Crvene zvezde, na Vojvodini je ostalo da spase čast srpskog fudbala, što je Novosađanima tek delimično uspelo. U trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope Vojvodina je odigrala nerešeno sa  Bursom 2:2 - što ne daje velike šanse pred revanš u Turskoj.

Sve je moglo da bude mnogo bolje da mladi hrvatski golman Matej Delač nije napravio kardinalnu grešku u 90. minutu, što je omogućilo Taivu da donese izjednačenje Bursi.

Novosađane nije pokolebao vodeći gol gostiju iz penala u 36. minutu, smogli su snage za preokret golovima kapitena Vulićevića u 71. i Oumarua u 81. minutu, ali to nije bilo dovoljno da se stigne do pobede.

Od samog početka meča domaća ekipa je igrala konkretnije i više napadala protivnički gol. U 27. minutu novosadski tim je imao veliku priliku kada se oči u oči sa golmanom turske ekipe Sebastijanom Frejom našao Škuletić, koji nije imao sreće da realizuje šansu.

Šok za igrače i navijače Vojvodine dogodio se u 36. minutu, kada je Igor Đurić rukom zaustavio Pabla Batalju u prodoru zbog čega je sudija svirao penal za Bursu i dao žuti karton Đuriću. Argentinac Batalja namestio je loptu na 11 metara i sa lakoćom postigao pogodak.

Obe ekipe su imale svoje šanse do kraja prvog poluvremena, ali rezultat se nije promenio.

U drugom poluvremenu Vojvodina je pritiskala, a izjednačenje je doneo kapiten Vulićević sjajnim golom u 71. minutu. Možda je hteo da centrira, ali lopta je, srećom, prevarila golmana Burse Freja.

Nastavilo se u jakom tempu sa obostranim prilikama, Oumaru je krunisao odličan centaršut Kaluđerovića i domaćinima doneo vođstvo, koje je, nažalost, desetak minuta kasnije anulirano velikom greškom golmana Novosađana.

VOJVODINA - BURSA 2:2

(Vulićević 71, Oumaru 81 - Batalja 36 p, Taivo 90)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    1. avgust 2013 | 22:49

    Dečko je super branio i ne moze mu se nista zameriti. A Vojvodini SVAKA CAST na svemu prikazanom!!! Ostavili su srce na terenu i pokazali da mogu da se bore i sa najplacenijim evropskim klubovima.

  • Mufljuz

    1. avgust 2013 | 23:42

    Promukao sam :))

  • MikiGrobar

    2. avgust 2013 | 03:51

    Steta.....bezveze primit drugi gol.....srecno u revansu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA