DUDA: Teodosića čekam do poslednjeg dana! (VIDEO)

- On je dugo u reprezentaciji, zna sistem igre i taktiku, a jedino je fizički nespreman. Međutim, on je igrač koga možda možemo da čekamo da se priključi u poslednjem trenutku. Povreda je sanirana, samo da se Miloš spremi fizički do Slovenije - rekao Duda Ivković pred početak Trofeja Beograda

  • 0

Selektor Srbije Dušan Ivković dan pre početka turnira "Trofej Beograda" u beogradskoj Areni istakao je da se učešće Miloša Teodosića na Evropskom prvenstvu u Sloveniji i dovodi i ne dovodi u pitanje.

Što se selektora tiče, on će srpskog plejmejkera koji je već neko vreme povređen čekati do poslednjeg dana pre početka prvenstva.

PRIKLJUČIO SE EKIPI

- On se danas priključio ekipi, ali radi po posebnom programu. Nije na aerobnom i kondicionom nivou koji nam je potreban.

- Ipak, on je takav igrač koga možemo da čekamo, ako mogu da kažem tako, do poslednjeg dana, jer je dugo tu, zna taktiku. Samo da kondiciono bude spreman.

- Sama povreda je sanirana, ruptura je zarasla, sad mu predstoji da se fizički pripremi. On je sada daleko ispod potrebnog nivoa aerobnog kapaciteta, oporavka od zamora. Treba mu odati priznanje, jer je odradio 20 treninga do sada. To je sada pitanje praćenja - rekao je Ivković u Beogradu.

VAŽNO JE DA PROĐEMO GRUPU

Što se tiče takmičarskih ciljeva na EP, i da li može ovaj podmlađeni tim da dođe do plasmana na SP, selektor Srbije nije mogao da pruži konkretan odgovor u ovom trenutku zbog specifične situacije sa povredama.

- Imamo specifičnu situaciju da imamo osam debitanata i dosta povreda kod igrača spoljne linije. Nismo uspeli da odradimo treninge u punom intenzitetu i verovatno kada bi tražio neku alibi situaciju da bih rekao da je realno da bi uspeh bio da prođemo grupu.

- Ali moj karakter ne prihvata da razmišljam na taj način. Imamo još vremena da se spremimo i nešto konkretnije ću moći da kažem pred start šampionata - poručio je Ivković.

Srbija će se prvi put ove godine predstaviti domaćim navijačima na turniru Trofej Beograd koji će biti odigran tokom vikenda u "Kombank Areni".

- Drago nam je da je ovaj turnir organizovan već drugu godinu. Imamo mlad tim, sa osam debitanata i sigurno je da nam treba podrška naših navijača i ja se nadam da će doći u velikom broju - rekao je Ivković.

Srbija u subotu od 21 sat igra protiv Ukrajine dok se prethodno od 18.30 sastaju Turska i Slovenija. U nedelju su mečevi za plasman u istim terminima.

(D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA