Borovčanin: Očekujem od jeseni žestok obračun sa huliganima!

- Mislim da je pravo vreme da država reaguje i pokaže snagu da se ne bi dešavale slične situacije - rekao je Borovčanin

  • 8

Bivši bokser, danas državni sekretar Nenad Borovčanin oglasio se povodom skidanja kapitenske trake Marku Šćepoviću od strane Miloša Kimija Radisavljevića po završetku fudbalske utakmice Partizan - Ludogorec

- Mislim da je pravo vreme da država reaguje i pokaže snagu da se ne bi dešavale slične situacije. Možda je to bio gest nošen nekim emocijama, ali mislim da moramo da pokažemo snagu kao država i ne dozvolimo da huligani svojim postupcima i pritiscima sastavljaju ekipe, da budu menadžeri pojedinih igrača, da utiču na uprave klubova - rekao je Borovčaninon.

Rešenje problema Borovčanin vidi u zajedničkoj akciji svih organa, ali naglašava ulogu političara.

- Ako ne budemo imali zajednički izgrađen mehanizam, onda je nedovoljno da bilo ko pojedinačno reaguje tako da u tom smislu upravo ta radna grupa nacionalnog saveta za borbu protiv nasilja u sportu radi na tome i ja očekujem od jeseni žestok obračun sa huliganima. Ne treba jedan događaj da nas opomene, ali ni političari da koriste huliganske grupe i zloupotrebaljavaju ih za druge interese - rekao je Borovčanin.

Borovčanin zaključuje da je srpski sport u teškom nokdaunu jer su danas najpoznatiji ne sportisti već klupski funkcioneri i treneri zbog svojih negativnih nastupa u medijima.

(Telegraf/ Izvor: b92.net)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    9. avgust 2013 | 19:55

    Al nadj je najjaci.Jedan covek napao njegovog fudbalera I njegov klub I on kaze ne znam pitajte scepovica dal nosi traku sa ponosom kao ja sto sam...Cirkus od kluba...tipa cika kimi jel da da .ene neces da diras ja sam bio dobar jel tako...pojeo sam supicu I nosio sa ponosom trakicu a ovog scepovica slobodno napadni...

  • Perikle

    9. avgust 2013 | 18:57

    Bravo Borovcanin

  • Perica

    9. avgust 2013 | 19:01

    Ajde!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA