Košarkaši Srbije razbili Sloveniju i osvojili "Trofej Beograd"

"Orlovi" prikazali veoma dobru, poletnu igru i ubedljivo pobedili Slovence sa 91:66 i najavili da polako podižu formu za Evropsko prvenstvo

  • 2

Košarkaši Srbije osvojili su turnir "Trofej Beograd" koji je tokom ovog vikenda održan u Kombank Areni. "Orlovi" su u finalu pobedili selekciju Slovenije sa 91:66.  U borbi za treće mesto Turska je pobedila Ukrajinu sa 72:64.

Za najboljeg igrača turnira (MVP) proglašen je kapiten Nenad Krstić, kome je trofej uručio predsednik KSS Dragan Đilas.

Najefikasniji u timu Srbije bili su Nedović sa 20 poena, dok su Nemanja Bjelica i Nenad Krstić postigli po 16 koševa.

- Mislim da je ovaj turnir bio pun pogodak, možda je rezultat bio u drugom planu, ali bitno je da stvaramo pobednički mentalitet. Imamo osam debitanata, koji prvi put igraju pred domaćom publikom - rekao je kapiten Nenad Krstić.

Srpska selekcija je dominirala od samog početka i sve vreme je kontrolisala igru, ali i rezultat. Sigurnom igrom "orlovi" su na poluvreme otišli sa 12 poena viška 48:36. U nastavku meča, aš tim je održavao prednost koja je iznosila između osam i 11 poena(55:44).

Međutim, u 28. minutu posle trojke Kalinića stigli smo do makismalne prednosti od 17 koševa (66:49). Međutim, tu nije bio kraj. Naši momci su nastavili da demoliraju Slovence, naročito trojkama Kalinića, Nedovića i dominacijom Krstića pod košem, pa je početkom poslednjeg perioda bilo i plus 23 poena viška (74:51)

Srbija je veoma agresivnom igrom i skokom dominirala tokom celog meča i na kraju je sasvim očekivano trijumfovala. Naš tim, u ponedeljak igra prijateljski meč (21.00)sa selekcijom Rusije i to u "Kombank Areni", a ulaz je ponovo besplatan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA