Bekrić u finalu SP uz novi rekord Srbije! (VIDEO)

Srpski atletičar osvojio drugo mesto u svojoj polufinalnoj grupi na 400 metara sa preponama uz novi nacionalni rekord - 48,36

  • 5

Srpski atletičar Emir Bekrić plasirao se u finale na 400 metara sa preponama na Svetskom prvenstvu u Moskvi.

Bekrić je zabeležio vreme 48, 36 što je novi nacionalni rekord. Srpski atletičar stigao je drugi u svojoj kvalifikacionoj grupi, iza Amerikanca Majkla Tinslija olimpijskog vicešampiona koji je pobedio u vremenu 48,31.

U finale direktno idu po dva prvoplasirana iz tri polufinalne trke i još dvojica sa najboljim vremenima. Iz prve kvalifikacione grupe to su Džošua Gordon (48,10) i Havijer Kulson (48,42) iz treće Omar Kisneros (47,93) i olimpijski šampšion Feliks Sančez (48,10) iz Dominikanske republike, dok su po vremenima među osam najboljih ušli bivši dvostruki svetski šampion, Amerikanac Keron Klement (48,21) i Mamadu kasa Hane (48,69)

Emir je nastavio sa fenomenalnim rezultatima, već četvrti put ove godine postavio je novi rekord Srbije u ovoj disciplini i nagovestio da bismo posle medalje Ivane Španović u skoku u dalj mogli da se radujemo još nekoj. Finale je na programu u četvrtak oko 19.05 na naš Emir Bekrić je jedini Evropljanin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA