MIHAJLOVIĆ: Biće mi žao ako Falkao ne igra protiv nas

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije izjavio je da želi da Kolumbija bude u najjačem mogućem sastavu. Branislav Ivanović poručio da za njega nema prijateljskih utakmica

  • 3

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović i kapiten Branislav Ivanović saglasni su da je predstojeća prijateljska utakmica protiv Kolumbije od izuzetne važnosti za sticanje neophodnog iskustva protiv tako jake reprezentacije.

 

Mihajlović je rekao da ima informaciju da najbolji fudbaler protivničke ekipe Radamel Falkao neće igrati u sutrašnjem prijateljskom meču u Barseloni i naglasio da će mu biti izuzetno žao ako bude tako, jer uvek želi rival bude u najjačem sastavu.

 

 

- Saznao sam danas od mojih ljudi da Falkao neće igrati protiv nas. Iskreno, ne bih voleo da bude tako. Uvek želim da rival bude u najjačem sastavu i kad već igramo protiv treće reprezentacije sveta bilo bi lepo da budu kompletni.

 

- O njihovj snazi najbolje govori to što Mjuriel i Gvarin nisu nijednom bili starteri u kvalifikacijama - rekao je Mihajlović na konferenciji za medije u Barseloni.

 

On je dodao da je od trenutka kada da je došao na mesto selektora insistirao na najjačim mogućim rivalima.

 

- U našoj grupi već imamo dve selekcije iz prvih 10 i upravo zato duel sa Kolumbijom, koja je treća na svetu, izuetno nam je potreban zbog sticanja iskustva, samopouzdanja i svega što treba igraču da bi sazreo i iskoristio potencijal. Zato su nam ovakve utakmice veoma važne. Naravno, važan je i rezultat, ali najvažnije je da izađemo i odigramo kako znamo. Očekujem težak meč, ali nadam se pozitivnom rezultatu - istakao je Mihajlović.

 

 

Selektor je otkrio da će na golu stajati Damir Kahriman, kao i da Aleksandar Kolarov zbog problema sa povredom gotovo sigurno neće igrati.

 

- Nedostaju nam dva standardna golmana, Stojković i Brkić, nema Nastasića i Biševca, Kolarov neće igrati 90 posto i to nam je problem. Međutim, uveren sam da će momci koju budu igrali, Rajković kao centralni i Tomović kao levi bek, ispuniti moja očekivanja - naveo je on.

 

IVANOVIĆ: ZA MENE NE POSTOJE PRIJATELJSKE UTAKMICE

 

 

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je da je predstojeći duel sa Kolumbijom u Barseloni izuzetno važan jer prethodi meču sa Hrvatskom i dodao da, što se njega tiče, nema prijateljskih, odnosno lakših i težih utakmica.

 

- Čeka nas teška utakmica protiv izuzetno ozbiljne ekipe. Ne postoje prijateljske, nema lakših i težih utakmica, svaki je protivnik težak i mora da se pristupi na najbolji način. Rang lista ne treba da nas opterećuje. Potrebno je da se ponašamo na terenu onako kako želimo da igramo u budućnosti i napravimo uspeh za tim i zemlju - rekao je Mihajlović.

 

Prijateljska utakmica između Srbije i Kolumbije igra se u sredu od 20 sati na mini-stadionu u Barseloni, a glavni sudija biće Španac Havijer Estrada Fernandez.

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja

    13. avgust 2013 | 19:54

    Kukao bi posle kada bi nam dao 5 komada

  • GoranM

    13. avgust 2013 | 22:23

    A još više će mu biti žao ako ne stigne Soraja.

  • marinav

    14. avgust 2013 | 08:43

    Uželeo se Miha da gleda golove na utakmici, pa kad već ne mogu njegovi „puleni” da daju gol, neka da bilo ko, samo da Miha uživa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA