Škoti zviždali britanskoj himni, sipali deterdžent u fontane, jurili Engleze po Londonu! (VIDEO)

Oko 30 hiljada škotskih navijača diglo je London na noge pre, tokom i posle prijateljskog meča njihove reprezentacije sa Engleskom, prvi put u ovom veku

  • 6

Škotski navijači možda nisu bili zadovoljni rezultatom na Vembliju, ali su sasvim sigurno uživali u dobroj zabavi pre, tokom i posle prijateljske utakmice sa Engleskom s obzirom na atmosferu koju su napravili u Londonu, koji je u sredu bio poprište navijačkog ''ludila'' škotske Tartan armije.

Kao u nekadašnjim bitkama zvuci gajdi odjekivali su Trafagal Skverom u danu kada su na megdan izašli fudbaleri Engleske i Škotske (3:2), prvi put posle 1999. godine i pobede Škota rezultatom 1:0 na istom ovom stadionu.

Sportski kiltovi, ofarbane glave i lica, velike i zastrašujuće brade bila su samo su neka od obeležja škotskih navijača kojih je, prema nezvaničnim potvrdama, bilo između 25 - 30 hiljada. Dobro poznata formula za zabavu, naravno, nije zaobišla ni Škote koji su na poznatom londonskom trgu napravili ''pena parti'' jer su bazeni i fontane bili prepuni deterdženta za sudove.

- Ako pobedimo biće žurka, a ako izgubimo biće još veća. Jedina neprijatnost će onda biti tokom 90 minuta utakmice. Ipak se nadam da ćemo pobediti jer je pobeda nad Engleskom nešto najdragocenije - rekao je jedan škotski navijač.

Koliko su moćno izgledali govori i to da su vrlo brzo rasterali domaće navijače koji su im priredili ''toplu dobrodošlicu'' na ulicama Londona. Kratka prepucavanja i gađanje pivom prekinuo je stampedo Škota i panično bežanje Engleza. Zamislite kako bi izgledala Premijer liga sa Seltikom i Rendžersom u njoj, što je već duže vreme želja čelnika škotskih klubova.

Nažalost po Škote njihova reprezentacija je doživela poraz, ali su početak meča ponovo obeležili gostujući fanovi koji su na sva usta izviždali himnu Britanije, odnosno ''God save the Queen''. U jednom trenutku salve zvižduka su čak i nadjačale zvaničnu melodiju Komonvelta što je svakako izazvalo skandal i pokazalo da ne zvižde samo Srbi tuđim himnama, iako se mnogi trude da nas na sva usta olajavaju.

Doduše, Škoti su mnogo gori jer su donekle zviždali svojoj himni dok je čitava Srbija na nogama kada stadionom odjekuje ''Bože pravde''.

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA