VUKOVAROM GRMELO: Ovo je Srbija! Hrvati besni! (FOTO)

Srpski navijači na fanatičan način bodrili košarkašice na EP do 18 godina, što se uopšte nije dopalo organizatorima koji su uz pomoć policije skidali transparente na ćirilici

  • 19

Strasti su ponovo uzburkane! Iako se Evropsko prvenstvo za košarkašice do 18 godina igra u Hrvatskoj, tačnije u Vukovaru, srpski tim se zbog fanatične podrške navijača oseća kao da je kod kuće, što je i te kako zasmetalo domaćinima.

Naime, tokom meča Srbije i Grčke (65:52) na tribinama dvorane u Borovu orila se pesma ''Ovo je Srbija'' uz mnoštvo srpskih zastava koje su se viorile i davale vetar u leđa srpskim košarkašicama.

Međutim, organizatorima je to očigledno zasmetalo, te su uz pomoć policije uklonili zastave sa ćiriličnim natpisom ''Vukovar''. Hrvatski mediji su ovo brže-bolje dočekali sa naslovima o neviđenim provokacijama i incidentima u Vukovaru.

Ipak, prema rečima selektora košarkašica Zorana Kovačića, njegov tim je uspeo da pobedi Grčku najviše zahvaljujući velikoj podršci sa tribina.

- Moram da istaknem neverovatnu podršku koju smo imali od naših navijača u Vukovaru. Napravili su takvu atmosferu kakvu nisam doživeo za 41 godinu koliko se bavim trenerskim poslom. Od srca im se zahvaljujemo i obećavamo da ćemo im prirediti još razloga za slavlje na ovom evropskom prvenstvu - rekao je Kovačić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tutor

    16. avgust 2013 | 10:58

    Šta je drugo nego Srbija! Čestitke košarkašicama.

  • MikiGrobar

    16. avgust 2013 | 11:08

    Vukovar je srpski grad! Uostalom kao I pola teritorije koju su srpski izdajnici poklonili genocidnoj naciji!!! Zivela REPUBLIKA SRPSKA KRAJINA!!!

  • Iv

    16. avgust 2013 | 10:52

    Svaka cast!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA